Гласно или не, ултимативната цел на всеки един от нас в живота е една — да не сме сами. Нека не увъртаме. Мечтаем да израснем и да извървим пътя си нагоре, докато до нас е човекът, с които ще споделим изживяното. И понеже тази седмица можем да наречем “Седмицата на двойките”, искаме да те запознаем с пет очарователни, но съвсем различни двойки, които ще ти покажем в продължение на пет поредни дни.

Хвърли поглед на двойките, които вече ти показахме — Ирина и Лари, Иван и Николай и Дана и Добромир.

Седмица на двойките: Ивана и Камелия

Запознайте се с Ивана и Камелия. Заедно са от миналата година по това време. Като цяло Ивана, 35, се занимава с дизайн на мебели — ъпсайклинг, реконструкция и прочее, но в последно време няма много свободно време, тъй като заедно с Камелия, 30, са отворили DEVET — непретенциозно малко заведение с настолни игри, напитки и студена кухня. Календарът му тепърва запълват със събития — като кино вечерите например. Камелия пък е кратка и ясна: “Аз мисля, тя действа.”

Как се запознахте?

Ивана: Бяхме на парти. Запознаха ни общи приятели. След това излизахме няколко пъти в обща компания и се получи клик.

Камелия: Съвсем случайно, чрез общи познати.

Най-милият жест, който половинката ти някога е правил/а за теб?

Ивана: Само един?! Имам 2 мъжки котки, а Камелия меко казано предпочита кучета. Е, вече обича Декс и Диего. Вече даже им реже ноктите (смее се). Иначе, ако трябва да съм сериозна, имам спомени за много мили жестове, но ги пазя за себе си.

Камелия: Да ми изтупа трохите от шала. Ха, ха.

Кое е нещото, което определено не харесваш в половинката си?

Ивана: Понякога доста се филмира за дреболии. Освен това спи много.

Камелия: Още напасваме характери.

Вярвате ли в зодиакалната съвместимост?

Ивана: Определено не вярвам. Вярвам в човешката съвместимост и способността да се напасват характерите. Вярвам и в чувството за хумор.

Камелия: По принцип вярвам в зодии, но за съвместимостта на нашите зодии си затварям очите. Иначе не би трябвало да сме заедно.

Как си почивате една от друга?

Ивана: Никак! Нямаме време да си починем една от друга. Заедно работим и заедно живеем. DEVET ни впримчи яко през последните месеци, но мисля, че скоро ще имаме повече свободно време за всичко.

Камелия: Мълчим си.

Ако можеше да замениш половинката си с някоя известна личност, коя ще е тя?

Ивана: С Катрин Хепбърн или с Жената Котка на DC Comics. :)

Камелия: Ох, ако изкажа имената им на глас и Вселената ми ги стовари пред вратата ще се чудя кой с кого да заменя. Ще си замълча…

Кое е нещото, което винаги сте искали да направите заедно, но все още не сте?

Ивана: Нямам такива нарисувани представи в главата си. Има безумно много неща, които не сме правили дори поотделно. Но да се гмуркаме заедно или да скочим с парашут, например.

Камелия: “Винаги” от една година си говорим да заведем котката на зъболекар. Но иначе не сме измислили това нещо, което “винаги” да сме искали и да не сме направили.

У дома сте си. По новините обявяват за нашествие на извънземни кораби. Виждате как един захожда да кацне на вашия покрив. Какво правите?

Ивана: Дано не се разочаровам от себе си, ако ми се случи наистина — в смелите си представи направо бих хукнала нагоре. Също така бих ги поканила в къщи на кафе или огнена вода, ако нещата ни се получат. Може би има какво да си кажем.

Камелия: Качвам се на покрива. Нямам търпение да се запознаем.