Гласно или не, ултимативната цел на всеки един от нас в живота е една — да не сме сами. Нека не увъртаме. Мечтаем да израснем и да извървим пътя си нагоре, докато до нас е човекът, с които ще споделим изживяното. И понеже тази седмица можем да наречем “Седмицата на двойките”, искаме да те запознаем с пет очарователни, но съвсем различни двойки, които ще ти покажем в продължение на пет поредни дни.

Хвърли поглед на двойките, които вече ти показахме — Лари и Ирина и Иван и Николай.

Седмица на двойките: Дана и Добромир

Запознайте се с Дана и Добромир. Заедно са от малко повече от 10 години. Дана е маркетинг мениджър на H&M Bulgaria, а Додо решава да опише професията си с “чисто българската дума рисърчър”, тоест понастоящем изпълнява длъжността рисърч мениджър за Югоизточна Европа на Discovery Networks. Набори, на по 38 години.

Как се запознахте?

Дана: Запозна ни един мой съученик от гимназията на училищна екскурзия в Родопите. Тогава бях 8 клас в Немската гимназия в София, а Додо учеше в друго училище. След това той стана неделима част от моя приятелски кръг и така вече близо 25 години.

Добромир: Във влак на ученическа екскурзия преди близо 25 години. Един приятел ме беше взел “навлек”. И гледай какво излезе в крайна сметка…

Най-милият жест, който половинката ти някога е правил/а за теб?

Дана: Бяхме в Берлин миналата година при приятели. Додо е сериозен фен на по-тежката музика — Slayer, Sepultura, подобни неща, които само маркират повърхността на музикалните му предпочитания. Аз харесвам от поп до дарк уейв, инди и други подобни. Та в Берлин сме и случайно разбирам, че има концерт на Лана Дел Рей, която не бях гледала на живо. Е, отидохме заедно, въпреки негодуванието му, но пък имаше много бира и наденички, което балансира музиката.

Добромир: Оставя ме да си играя на плейстейшъна колкото искам. :)

Кое е нещото, което определено не харесваш в половинката си?

Дана: Не харесвам ината му. Доста различни сме, когато става въпрос за социален живот. Аз обичам да съм навън, сред хора, всичко ново в града ми е интересно, постановки, ресторанти, барове, филми, концерти, докато Додо предпочита да е вкъщи, не му липсва нищо освен удобството на дома и семейството, може би и Playstation-a.

Добромир: Малко е своенравна понякога.

Вярвате ли в зодиакалната съвместимост?

Дана: Предполагам да, без да съм експерт. Додо е Овен, аз — Дева, неговият асцендент е дева, моят — козирог, сигурно звездите ни стоят добре заедно, имаме прекрасен брак, който ми дава спокойствие и много любов.

Добромир: Не.

Седмица на двойките: Дана и Добромир

Как си почивате един от друг?

Дана: Аз определено, докато пътувам, което се случва доста често.

Добромир: Не се налага предвид факта, че през 2-3 седмици или Дана е командировка, или аз.

Ако можеше да замениш половинката си с някоя известна личност, коя щеше да е тя?

Дана: Знам ли, имам си аз един кръш с Дейвид Бекъм, който си мислех, че е много повърхностен и сладникав, но след като го срещнах на живо и си разменихме няколко думи се оказа внимателен и забавен.

Добромир: С Чарли Шийн — мисля, че славно ще си пием с него.

Кое е нещото, което винаги сте искали да направите заедно, но все още не сте?

Дана: Бих искала да спортуваме повече, да караме ски, да отидем на курс по танци и най-вече — да започнем да се гмуркаме заедно по-активно.

Добромир: Да отидем да живеем в къща на село, когато се пенсионираме. Не сме го направили по обективни причини.

У дома сте си. По новините обявяват за нашествие на извънземни кораби. Виждате как един захожда да кацне на вашия покрив. Какво правите?

Дана: Този въпрос ме изненада, мислех, че го задават само в лексиконите на учениците в пети клас. Сигурно ще събера набързо няколко важни неща, ще грабна децата и ще избягам.

Добромир: Е как какво — вадя моторния трион и ги почвам!