Гласно или не, ултимативната цел на всеки един от нас в живота е една — да не сме сами. Нека не увъртаме. Мечтаем да израснем и да извървим пътя си нагоре, докато до нас е човекът, с които ще споделим изживяното. И понеже тази седмица можем да наречем “Седмицата на двойките”, искаме да те запознаем с пет очарователни, но съвсем различни двойки, които ще ти покажем в продължение на пет поредни дни.

Седмица на двойките: Лари и Ирина

Запознайте се с Лазар и Ирина. Заедно са от две години и половина. Двойката, която реши да отговори на въпросите ни абсолютно независимо един от друг и така си подариха изненадата от отговорите на другия. Тя е на 27, а той съвсем небрежно подмина отговора на този въпрос. Ирина е редактор в предаването “Преди обед” по bTV, а според нея Лари “работи нещо, свързано с информационната сигурност в интернет”, но никога не може да обясни какво точно. Лари казва, че освен това тя е и капацитет по кифлите, докато той обича да готви, чете и пътешества, в моментите, в които не гради корпоративна кариера.

Как се запознахте?

Ирина: Той беше гадже на моя приятелка и го мислех за адски скучен тип. Дълго след като се разделиха случайно отидохме на море в Гърция заедно, той ме покани на среща, напихме се и никога не си тръгна от квартирата ми.

Лари: Макар да се бяхме виждали и преди това, бих казал че се запознахме на едно импровизирано пътешествие с доста приятели на палатки в Гърция. След това я поканих на среща, тя прие…

Най-милият жест, който половинката ти някога е правил/а за теб?

Ирина: Постоянно прави мили неща за мен — често приготвя палачинки посред нощ; купува реквизит за предаването, когато аз не мога; за последния ми рожден ден дори направи двуетажна розова торта. Най-милото нещо, обаче, остава една нощ в разпъната палатка в средата на стаята и филма “Чикаго”, на който заспах.

Лари: Организира изненадващо парти за рождения ми ден, в 12 се появиха десетки приятели в иначе почти празния преди това клуб.

Кое е нещото, което определено не харесваш в половинката си?

Ирина: Преподрежда миялната машина след мен… искам да счупя всички чинии в такъв момент.

Лари: Ако се е нахранила, оставя и най-вкусното нещо, дори да е мое произведение. А аз вярвам, че не трябва да се хвърля храна. Изпитва и известна непоносимост към малките ремонти, които понякога се случват вкъщи.

Вярвате ли в зодиакалната съвместимост?

Ирина: Не, защото според астрологичните прогнози не сме съвместими.

Лари: Колкото и на български политик.

Как си почивате един от друг?

Ирина: Отивам на маникюр.

Лари: Работните пътувания ни разделят дори прекалено често, за да има нужда от специални почивки.

Ако можеше да замениш половинката си с някоя известна личност, коя щеше да е тя?

Ирина: Някой боксьор сигурно, защото ще е пълната му противоположност.

Лари: Не бих го направил.

Кое е нещото, което винаги сте искали да направите заедно, но все още не сте?

Ирина: Мечтаем за road trip из Щатите.

Лари: Да летим със собствен балон, да скочим с бънджи, роудтрип из малките градчета в Щатите.

У дома сте си. По новините обявяват за нашествие на извънземни кораби. Виждате как един захожда да кацне на вашия покрив. Какво правите?

Ирина: Много ми се иска да кажа, че ще се гушнем на дивана и ще си умрем заедно, но каквато съм ще хукна по стълбите и ще го бутна в стремежа си да се спася.

Лари: Отчаяно се опитвам да открия ключа към покрива и се надявам, че ще можем да обсъдим поне няколко въпроса преди да се появят властите и да ограничат контактите с тях.