Балсам за коса, оцет и вода

 

Гладенето без ютия е напълно възможно. От най-близкия супермаркет си вземете оцет, вода и балсам за коса. Смесете една лъжица балсам, една лъжица оцет и две чаени чаши вода в шише с пулверизатор. Разклатете добре и напръскайте намачканите места. Оставете да изсъхне за няколко минути на закачалка и се наслаждавайте на резултата.

Парната баня не помага

 

Тя е мит. Разбира се, че може да създадете руска баня в банята си, но тя няма да изглади дрехите ви, затова не си губете времето.

Навиването на ролка също

 

Винаги можете да навиете всичко на ролки и да го натъпчете в куфара/раницата си, но това нито ще ви спести място, нито ще допринесе да не се измачкат дрехите ви. Знаем от опит. Така или иначе, дрехите, които се мачкат лесно, ще се измачкат, независимо как ги сгънете в багажа си. Но, дрехите, сгънати прилежно като от рафт в магазин и подредени в куфара или раницата, заемат много по-малко място, от дънки или пуловер на ролка. Така че, вие решавате!

DSCF9076

Най-мачкаемите – най-отгоре

 

Ако трябва да сгънете костюм в куфара си, първо поставете най-тежките неща и едва след това костюма. Има куп клипове с различни начини на сгъване в интернет, като ние препоръчваме сгъването с обръщането навън на едното рамо на сакото.

Табуретката

 

При разопаковане, веднага извадете леко намачканите дрехи, оставете ги на равна повърхност и поставете нещо тежко отгоре (като табуретка). На сутринта гънките ще са загладени.

Вижте още как да се грижите за бельото си, както и за белите гуменки, и маратонките си.