Точно след средата на юли е моментът на истината – дългопланираният двуседмичен отпуск започва по добра стара традиция от петък следобяд и завършва няколко недели по-нататък. Ако пък в случай, че тази оферта не е точно твоята, а по-скоро се кефиш на ежеседмични уикенд отскачания до най-близкия бряг (бел.ред. – #bulgarianatrimoreta), предложението по-горе на снимката остава все същото.

Кърпа

Не че камуфлажът ще успее да скрие колко си “на градус”, но е някак си достатъчно в тренда, а пък и точно този модел завършва с жестока неонова лента в края, но просто не стоеше добре на снимката.

Кърпа Benetton 43,30 лв.

Еспадрили

Намираш най-евтиния вариант и си купуваш по един чифт за всеки ден в различни цветове! Това е по-добрата алтернатива на джапанката, защото така или иначе ходиш основно бос.

Еспадрили H&M 17,90 лв.

Очила

Достатъчно е да са “вечни” – класическа форма, добра защита… с една дума – секси.

Очила Ermenegildo Zegna 550 лв.

Фотоапарат

В случаите, в които Instagram не ти стига, разчитай на “сапунерка” с ретро кройка.

Фотоапарат Fuji x 10 от Photosynthesis 949 лв.

Книга

Чети нещо ново и интересно в почивките между кръстословиците. Да е кратко, за да може да се прочете в рамките на един ден или няколко часа, но и леко сложно, за да се върнеш към него пак след 2-3 седмици.

Роман “The ocean at the end of the lane” от Neil Gaiman $15.22 от amazon.com

Бира

Просто се хвалим, че открихме нова бира в София, която спокойно можеш да третираш като специална и да си вземеш една за първия плаж. После и всяко Шуменско е добре дошло.

Италианска бира Nastro Azzurro от ресторант La Bottega 4 лв.

Защита от слънце

Спираме се на специфичната интензивна защита с SPF 50+, защото със сигурност не искаш да изгориш на очила. А в случай на тазгодишни татуировки – абсолютно задължителен продукт.

Слънцезащитен водоустойчив крем за чувствителна кожа Avène SPF 50+ от аптеки Ремедиум 29 лв.

Аромат

Съчетание на термална вода, тоник и парфюм е точно в целта в такива моменти. Използвай този цитрусов хидратант върху цялото тяло след като излезеш от водата.

Acqua Tonifiquante Corpo от линията Blu Mediteraneo на Acqua di Parma в Salon Olfactive 91 лв. за 100 ml