Не знам дали мозъкът ми е промит от дузината стрийт стайл блогове, които следя спорадично, но вярно, или някой чарк си дойде на мястото след последната мъжка колекция на Dries Van Noten, но напоследък камуфлажът е катализатор на всичко, което харесвам. До скоро го отричах сигурно точно заради горепосочените две причини, но в момента положението е друго, признавам.

Оттук и желанието ми да споделя петте неща, които бих си купил или притежавал моментално, без да броим географски ширини и банкови сметки.

Камуфлажният принт не е хич лесен. Не само за носене, но и за намиране. Макар че ако в момента отидете в Zara, може и да останете очаровани. А пък при силно онлайн шопинг желание – винаги се намира. Предпочитам го в комбинация с добре скроен деним, с червено или наситено синьо, а с малко повече усилие пред огледалото се оказва, че е на място във всеки добре измислен мъжки гардероб.

От раз се сещам точно за този панталон – слимфит, с едър и леко избелял принт. Намерих го във farfetch.com.  Предлага се в размери за деним, а с доставката от Италия струва точно 179 евро. Панталонът на Department 5 е от 100% достатъчно фин есенен памук и отлична кройка. Не, че го рекламирам. Поръчай тук.

Всички аксесоари от камуфлаж са добре дошли, защото са най-добрият старт в “приятелството” с този принт. Ако не се осмеляваш на панталон, сако или риза, то една шапка е достатъчна на първо време. Избирам тази, макар че не съм фен на мрежата отзад. Марката е Brixton и доста от нещата им ще намериш на asos.com. Струва само 35 евро и ако имаше червен правоъгълник с бял надпис отред щеше да е съвсем друга история. Уви. Поръчай тук.

Червено има обаче тук. Раницата ASOS, която в момента дори е с намаление и безплатна доставка, е перфектна и достатъчна за всичко, което искаш да побереш. Само добавяш яке от деним и тъмен слимфит chino панталон. Поръчай тук.

Идеята за камуфлажни обувки ми се струва леко дърварска, а и единствените сносни, за които се сещам са този чифт Converse, освен ако няма фенове на кожа от пони и Jimmy Choo. Въпреки всичко ето тези боти с връзки Mihara Yasuhiro си заслужават трицифрената сума в евро. Съжалявам, но е така. Поръчай тук.

И за тези, които все пак няма да опитат аутфит с камуфлаж, ето нещо солено и трудно, но пък гурме. Разбивам принта на производни цветове и веднага отивам при това милитъри зелено. Вълнен handmade тишърт с леко присъствие на кашмир. По критериите на Yang Li, той е с малко по-дълга предна част и цип на едното рамо. Сега го слагам на едно място с панталонът от точка А и… нека не продължавам. Поръчай тук.