[wide]barcelona-doshaburi-store-wall[/wide]

Обичаме да стесняваме разстоянията между нас самите и местата, на които искаме да бъдем. Затова Мила Мутафчиева, която скоро ни разказа за онзи така очарователен пазар в Банкок, сега ни среща с три точки, които можеш да сложиш в шопинг програмата си ако случайно се намираш в Барселона.


Когато мислите за шопинг, Барселона едва ли е първата фешън столица, която ви идва на ум. И има защо – като оставим настрана достъпния фаст фешън гигант Inditex, чийто магазини са на всеки 3 до 5 метра, Барселона не може да се похвали с много наистина специални магазини, в сравнение с дестинации като Берлин или Лондон например.

Това ако говорим за мода. Иначе, сред любимите ми магазини са един с площ поне 300 кв.м. само за брави за врати и друг, двойно по-голям, само с ключове за осветление. Рай!

Но да се върнем на дрехите. Ако си упорит и малко запознат с града, в малките улички на Gotico и Born има чудни съкровищници със специална селекция дрехи и аксесоари.

[royalslider id=”82″]

Doshaburi

Doshaburi са два магазина съвсем наблизо един от друг в центъра на Барселона. По-интересен е по-големият, в който се влиза по-трудно и от Софийския All U Re. Вратата няма брава, прилича на чистo ел. табло и единственият начин да влезеш е да почукаш, за да те пуснат. На кого му трябва да се забелязва във време на криза, нали? Продавачът – японец, говори английски, а и испански, колкото може би и баба ви, но въпреки това е много мил.

Селекцията дрехи е от всеизвестните и любими на всички ни CDG, Ann Demeulemeester и Damir Doma, до малки и нечувани японски брандове, чиито цени обаче не отстъпват на големите. Посещението си заслужава, особено по време на намаленията!(бел.ред. – впрочем, собствениците на двата магазина, отново японци, посетиха София миналия ноември и бяха очаровани.)

Address:
Doshaburi Store
Carrer dels Lledó, 4, 08002
Carrer D’Esparteria, 15 08003
Barcelona


[royalslider id=”83″]

Wilde

Wilde е може би най-впечатляващата оптика, в която съм била. Доста тясна, но с над 300 модела уникални чифта очила. Всеки един от тях е или авторски, ръчно изработен и лимитиран модел на магазина, или част от частната им винтидж колекция. Продавачът прилича на герой от филм на Такеши Китано и e любезен, без да се натрапва.

Цените започват от 70 и стигат до към 170 евро, което е сравнително приемлива цена за подобен клас очила и определено по-ниска от Tom Ford, например. Оптиката има два магазина в Барселона и един сезонен на ексклузивния балеарски остров Форментера. Задължително разгледайте и онлайн магазина им!

Address:
Wilde
Carrer de Joaquin Costa, 2 08001
Carrer de Avinyo, 21 08002
Barcelona


[royalslider id=”84″]

Gotham

Това, с което Барселона е най-богата за мен, са магазините за интериорен дизайн. Те са толкова много и толкова големи, че би ви се приискало да имате поне 2 спални и 4 всекидневни вкъщи, за да поберете всичко, което ви харесва. Gotham е винтидж магазин за дизайнерски или просто готини мебели. Имат всичко от аналогови телефони до tulip chair, а понякога намираш и риза Prada например, закачена на някой рафт.

Цените са високи, дори в намаленията, но си заслужава посещението, ако не за друго, то за малко eye candy назад във времето. Мебелите събира от цяла Европа собственикът и продавач в магазина, който е винаги там и винаги слуша Синатра. Приказка.

Address:
Gotham Store
Carrer de Cervantes, 7  08002
Barcelona

[aside]Photos: Milla Mutafchieva[/aside]