Рекламната агенция AKQA обяви победителите от състезанието си за творчество и идеи Future Lions, което за девета година провежда на най-големия фестивал за реклама Cannes Lions.

Future-Lions-Winners
Снимка: AdWeek

Задачата този път беше да се свърже аудиторията на продукт или услуга на даден глобален бранд по начин, който не е бил възможен преди пет години. В състезанието се включиха 1760 студента от 40 различни държави.

Виж кои са петте печеливши концепции, които бяха избрани от членове на журито от AKQA и Google.

Donate by Update

От: Willem de Kooning Academy Rotterdam
Отбор: Tim Blaney Davidson и Bastian Lievers


Donate by Update е концепция за Apple устройства и (PRODUCT)RED, създадена от холандските студенти Tim Blaney Davidson и Batisan Lievers. Тя представя екслузивен update на 1 декември за iPad, iPhone, iPod Touch, Nano или Shuffle, когато е Световният ден за борба срещу СПИН, чрез който даряваш 0,99 долара за борбата срещу СПИН в Африка.

Google Gesture

От: Berghs School of Communication
Отбор: David Svedenström, Ludwig Hallstensson и August Östberg


Google Gesture е идеята на трима студенти от Berghs School of Communication, която използва електромиография (ЕМГ), за да проследи как мускулите се движат и да преведе в думи жестикулирането на глухоням човек.

Do Zero for Climate Change

От: Berghs School of Communication
Отбор: Fabian Lakander, Pia Hansson Näslund, Afshin Piran, Sebastian Sandberg и Linda Kraft


Do Zero for Climate Change е идея за сладоледената компания Ben & Jerry. Той се съхранява най-добре при 0 градуса, но повечето нюйоркчани държат фризерите си на много по-студени температури, губейки много енергия. Групата студенти решават да добавят термометри към кутиите на Ben & Jerry.

Heart Me

От: Miami Ad School of Europe
Отбор: Anne Walde и Nicole Schurz


Heart Me е концепция, измислена за Children’s Heart Foundation от студенти на Miami Ad School of Europe. Тя таргетира един милион деца по света със сърдечни аномалии. Представлява технологична тениска, която децата могат да носят под друга дреха, действаща като преносима електрокардиограма (ЕКГ). Тениската измерва електрическите сигнали на сърцето и изпраща данните към родителите им и медицинските отдели в болниците. Целите на продукта са не само изследователски, но и да помогнат на родителите на деца със сърдечни проблеми да спят малко по-спокойно през нощта.

Passion for Power

От: School of Communication Arts 2.0
Отбор: Adam Radi и Mathias Trads


Последният победител е Passion for Power — проект за IBM, който ползва листове с вибрационна енергия, поставени на повърхността на стадионите в Бразилия по време на Световно първенство по футбол. Тези стелки генерират енергия от стъпките на хората и могат да бъдат използвани за електрическо захранване на фавелите в Рио де Женейро.