В шпионския дух на Джеймс Бонд Heineken реши да представи поредното партньорство между марката и култовата поредица с амбициозния проект Spyfie. Брандът заяви, че ще заснеме първото селфи от космоса на над 200 ВИП личности, победители в състезания, партньори и медии от цял свят.

За да имат шанса да участват, кандидатите трябваше да заснемат топ секретните инструменти, които биха взели със себе си на тайната мисия на Heineken. Е, играта приключи, победителите бяха вербувани в Лас Вегас (имаше и двама българи сред тях) и ето го резултатът.

За създаването на селфито Heineken си партнират с иноваторите в създаването на сателитните снимки на Земята – UrtheCast. Те използват своята сателитна камера с висока резолюция Деймос-2, както и ултра HD видео камерата “Ирис”, която се намира на Международната космическа станция. Орбитираща 600 км над Земята, камерата Деймос-2 увеличава мащаба към локацията, заснемайки впечатляваща снимка от птичи поглед. След това чрез камерно предаване гледката от въздуха е използвана за създаване на снимки в близък план на всеки отделен гост.

Spyfie Platform Graphic

Колкото до “Спектър”, 24-тото Джеймс Бонд приключение излезе във Великобритания на 26 октомври, с премиера в България на 6 ноември. Филмът вече разби куп бокс-офис рекорди, а и постави нови като за най-голяма премиера на всички времена във Великобритания и най-високото седемдневно бруто във великобританската бокс офис история.