В края на 2014 г. посетителите на сайта transformtoday.bg избраха Destructive Creation да реализират следващия арт проект на Absolut и гласуваха за три техни идеи: да облекат сградата на Фабрика за градско изкуство в светлина, да създадат софийски Трансформърс или да превърнат стар автобус в бар на колела. С голямо предимство спечели проектът за автобус с бар. В следващите етапи стана ясно и че градските трансформатори ще са облечени в Space Age стил по време на акцията. Отново с гласуване беше решено трансформацията да се случи по залез слънце и да се заснеме с дронове. Следващият избор в края на миналата седмица беше темата, която Destructive Creation ще развият в изпълнението на проекта да е трансформация.

Можеш да видиш интерактивното ни видео интервю с Destructive Creation от този линк. Хвърли поглед на интервютата ни и с другите участници в кампанията на Absolut — Неда Морфова и Самуил Петканов.

В следващия етап на кампанията до утре, 15 януари, посетителите на сайта ще решават какъв материал да се използва при преустройството на стария рейс: кожа, тиксо или стъкло, а до 21 януари ще остане да решим цветовата гама, в която да видим финалния арт проект: черно-бяло, флуоресцентно или синьо.

Aрт колективът вече няколко години провокира и трансформира градската среда с редица акции със силен социален контекст. След като за първи път станаха известни с акцията “В крак с времето” на Паметника на Съветската армия в София, Destructive Creation превърнаха складова база Зимница във Фабрика за градско изкуство и дадоха нов живот на пейките на Свети Седмочисленици, водени от мотото си: “Да го беше направил ти”. Това са само някои от проектите им, вдъхновени от идеологията, че всички носим отговорност за добрите дела, стига да спрем да мрънкаме и да започнем да действаме. Такива са целите и на дългосрочната инициатива Transform Today на Аbsolut, която подкрепя и провокира млади, смели и вдъхновяващи хора по целия свят да поемат рискове и да създават нещо позитивно, ново и различно, трансформирайки себе си и областта, в която работят.

DSCF0694

Тази година Transform Today отправя покана за действие не само към артистите-участници, а към всички хора с креативно мислене и поведение, които искат да трансформират своята среда в позитивна посока. Всеки може да вземе участие в трансформацията, давайки своя глас на transformtoday.bg.