За да види накъде отива десертът и какво се случва в сладкия ъгъл на кулинарията, „Бакхус“ поръча на трима от най-интересните творци от зоната на сладкарството да направят нещо специално по темата. Казано с други думи – търси се бъдещето на десерта.
Александър Иванчев, Елица Божинова и Борислав Екзархов. Трима, които в никакъв случай не би могъл да сложиш под общ знаменател. Освен под този, че са наистина много добри в това, което забъркат.
sladosta1
kokteili1
kokteili3
rene1

От новия „Бакхус“ ще научиш още за няколко производители, които правят сладко като на баба ти, доста приятна рецепта за сладко от круши от Рене Йошида; ще проследиш заигравката на захарта с ядките в халвата, нугата и турона, както и връзката на френската литература и два конкретни сладкиша.
И още: три топли алкохолни коктейла (единият от които неочаквано вкусен и с ракия!), кое вино с кой десерт си ходи, както и се готви за Седмица на ресторантите от 19 до 25 октомври. Темата, над която са се потрудили шеф-готвачите на седем ресторанта в София и Банско, е авторска кухня.
Сладкият брой на списание „Бакхус“ е в магазини Inmedio, Relay, CASAVINO, Кауфланд, Билла, Пикадили, Фантастико, OMV. От 17 октомври.