Кое е първото нещо с което асоциирате думата “танго“? За нас тази дума вече никога няма да съдържа в себе си само безкрайната еротика на танца между Al Pacino и божествената Gabrielle Anwar от филма “Усещане за жена“, от който до днес ни настръхваха всички косъмчета по тялото, докато кожата ни не заприлича на току-що оскубана гъска. Не. В тази дума остава еротиката, но вече мирише на бензин, моторно масло и прегоряла гума, пак настръхваме… от допира на горещ метал до телата ни.

Партньорите в този необичаен танц са родени един за друг, а любовта им е много повече от “просто целувка”. Двамата кавалери, Стоян и Дамян, със своите дами имат почти идентични профили. Тe са на около 20 години, студенти, природно харизматични симпатяги, имат малко количество сто-октанов бензин в кръвта си. Дамите им са доста по-млади от тях, тежат малко под 200 килограма, работния обем на сърцето им е 600 кубически сантиметра, кръвта им е изцяло бензин.

IMG_5433
IMG_5467
IMG_5318
IMG_5437
IMG_5435
IMG_59311
DSC_0056
DSC_0055
IMG_5358

Помните ли хипарката от училище, която го играеше натуралистка и въпреки това си бръснеше подмишниците? Дамите на Стоян и Дамян са нещо подобно — на пръв поглед нормални, но суетни и кокетни, окичени с хиляди страховити чаркове, които никога не сте виждали. За да ги обяздите ви трябват спирачки със специално подсилени двойни челюсти, които укротяват чудовищата и ги слагат на място, показвайки им кой е господар. Джентълмените пък носят шлемове, покриват телата си с протектори за всеки случай, които обаче нямат никакъв шанс да ги спасят от зяпачите.

IMG_5917
DSC_0011
DSC_0024
DSC_0043
DSC_0009
DSC_0048
IMG_5951

Тези dancing партньори са истински виртуози в танца си — един необичаен виенски валс от друг свят. Той е човек, тя е машина, а когато са заедно се превъплъщават в доста симпатична версия на Optimus Prime. Музиката е вълнуващ микс от ревящ двигател, пилене на гуми и изпускане на газове — все едно самият Зевс се е задавил с костилка от маслина. Ние понеже сме връзкари, имаме сигурна информация, че сърдити учени от БАН заплашват да сезират арбитражния съд по физика, защото според тях танца им грубо нарушава някой основни вселенски закони.

Един факт — за сто лева може да си купите сто неща от “Магазин за 1 лев” или една хубава задна гума втора употреба, която да тероризирате с 600 кубически сантиметра, стотици конски сили, множество Нютон метри и огромно количество адреналин, докато й разрошите прическата, подпалвайки я (буквално) за няколко минути. Найс! Отворете сетивата си и дишайте дълбоко!