Какво по-секси от две красиви танцуващи жени… на пилон?!

Всъщност, да наречем този спорт танц е повече от повърхностно, защото, както се оказа, въпростният poledancing е много повече от грубата идея на съблазнителната мацка по бельо.

Антония и Любомира са двете сестри, които ни показаха другата, може би дори по-правилна гледна точка.

Кога и защо сформирахте Pole Dance Bulgaria?

Антония: Започнах преди три години в хола – точно когато си купих първия пилон. Беше трудно и отне много време, но ходих да се обучавам в Холандия. Pole Dance Bulgaria се роди когато бяхме вече готови и уверени, че ще можем да се справим със задачата да тренираме хората по безопасен и качествен начин. Това стана преди година и половина и оттогава правим занимания за всички, които желаят да се включат.

Любомира: Започнах когато Антония реши да направи тренировките достъпни за всички. С безброй мускулни трески, ожулвания, но и още повече усмивки, година и половина по-късно, залата на Pole Dance Bulgaria се пълни с момичета, които споделят общата страст към спорта.

А каква e основната идея на poledancing-a, защо го харесвате по принцип?

Антония: Всеки го вижда по свой начин. За мен е едновременно предизвикателство и забавление. Много неща могат да се кажат, но в каквато и посока да разсъждаваме, той винаги е вълнуващ и много впечатляващ.

Любомира: Изключително интересен! Дава ти възможност да предизвикаш сам себе си и да изградиш физическа издържливост и дисциплина. Идеално занимание е за бивши спортисти, които нямат възможност да се състезават в собствената си сфера, но могат да продължат с poledance – възрастови ограничения няма. Страхотен начин за поддържане на формата е, тъй като натоварва цялото тяло, разнообразен е и няма опасност да стане скучен и с повторения. След като ръцете заякнат достатъчно, единственото нещо, което поставя граници, е страхът от падания, който обаче в крайна сметка се преодолява с достатъчно опит и техника.

TTL_Image_1533
TTL_Image_1493
TTL_Image_1478

Какво отговаряте на хората с предубеждения, със сигурност има такива?

Антония: Нищо! Всеки има право да бъде толкова ограничен, колкото сам прецени (смее се). Нашият спорт добива все по-голяма популярност. Твърде заети сме, за да спорим!

Любомира: Щом свързват пилона само със стриптийз, а не с цирк или акробатика, то проблемът е при тях. И повече разговори по темата не се водят.

Три причини защо едно младо момиче или жена трябва да се занимава с този вид спорт, какво би й дал той?

Антония: Нова гледна точка – към себе си, към света, а и съвсем буквално – прекарваме доста време с главата на долу. Увереност – ежедневни доказателства за това, че няма нищо непостижимо, а и много позитивизъм – просто заниманието си е такова, носи настроение.

Любомира: В този ред – самочувствие, сила, добро настроение.

Къде можем да ви намерим?

Антония: В залата и на poledance-bg.com.

Любомира: Най-вече в залата. Ако искаш да започнеш трябва да знаеш, че посещения два пъти седмично са напълно достатъчни, защото тренировката е много натоварваща. Всеки час започва с около 15-минутна загрявка, в която се раздвижва цялото тяло. За всички първата тренировка е еднаква, но оттам-насетне всичко става индивидуално и на всеки тренира различни неща, защото се напредва по различен начин.


Залата на Pole Dance Bulgaria се намира в София на ул. Банат 17, а тренировките се провеждат в понеделник, вторник, четвъртък и петък след 18:00 часа.