Вероятно чувал името Ива Янкулова покрай работата ѝ като модел или пък участието ѝ в сериала на Нова телевизия “Отплата”. Днес ще ти представим Ива в нова светлина.

Нейната любов към пеенето започва като дете, но спира да се занимава с това тогава. Едва наскоро, когато все още живее в Милано, Ива попада на една китара и страстта ѝ моментално се завръща. Сега се подготвя за първия си голям концерт, работейки успоредно върху своите дебютни авторски песни.

Когато пее, за Ива е важно да усети музиката на интимно ниво — казва, че я вдъхновяват емоциите и преживяванията ѝ. Не гони определен стил и избягва да се влияе от други артисти и песни. “Вдъхновението ми за нови песни идва в различни моменти. Случва се дори, когато съм сама с тишината”, споделя тя.

Ива Янкулова

На 22 април, от 21:00 часа, Ива ще се качи на сцената на “Строежа” заедно с Acantha Lang от Лондон и Ража. Там тя за пръв път ще представи три авторски песни. Повече за събитието ще откриеш тук. Междувременно можеш да чуеш кавъра ѝ на “Fake Fruits” на Jeremy?, който тя изпя специално за Under The Line.