На години колко си?

Вървя сигурно към 27.

А на колко се чувстваш?

Точно на толкова.

Колко често рисуваш?

Винаги когато имам повече свободно време след цялата работа около ателието.

Къде е любимото ти място за това?

Най-често вкъщи с музика. От Аrvo Part през Converge, Trap Them, Beastmilk, Beastie Boys до At the Gates напоследък и Django Reinhardt.

IMG_7465

IMG_7459

Какво те подтикна да вплетеш творчеството си в дрехи?

Артисти като Jacob Bannon (Converge), Brian Izzi (Trap Them), Ryan Patterson (Coliseum), Shaun Beaudry, Richey Beckett, Tom Gilmour, John Baizley (Baroness), Justin Bartlett, Jordan Buckley, Laura Pleasants (Kylesa) и много други. Повечето от тях съчетават музиката и рисуването в едно. Сливането на двете неща прави посоката много по-силна и по-ясна в една група, за да предадеш нейната атмосфера. Те създават илюстрациите и цялата визуална част, свързана с музиката на своите групи — обложки, ръчно напечатани принтове, мърч. Друга част от тях имат собствени ситопечатни ателиета и онлайн мърч магазини, галерии, музикални лейбъли. Това са независими артисти с много силен характер, превърнали всичко това с годините в ежедневна работа и начин на живот. Те са важна част от създаването на локална и не само сцена в музиката, изграждането на музикална и не само култура и навици в хората. Това са ценни хора, даващи личен пример чрез енергията и страстта към работата си.

Rungs in a Ladder е кратък биографичен филм за Jacob Bannon, вокалист и вузуален артист в Converge от Бостън, Масачузетс, както и основен двигател в Deathwish Inc. Илюстрациите на Ernst Haeckel са също от нещата, които много харесвам.

IMG_7468

Опиши една типична тениска на Brave Moustache.

Изображението идва от хартия. Харесва ми да съживиш рисунката само с един цвят с помощта на различен щрих и нюанси от различни по големина форми, затова и до този момент принтовете и тениските са такива.

Какво те привлича?

Пътуването с групата е сред най-силните — изведнъж “изчезваш” от всичко, а после се появяваш с адски много нови преживявания, посетени места, срещнати хора. Концертите, ламповите китарни усилватели. Но не само това.

Ако Brave Moustache е продукт в супермаркета, какъв би бил?

Кафе — държи те в добро настроение, дипломатичен, сдържан, държи фокус над нещата и дава способност да виждаш “фалшивите” хора на пътя ти през целия ден. Работи ти се и постоянно ти хрумват нови идеи. Спира недоволството и постоянна критика. Правиш повече комплименти. Но се пие без захар.

Negative0-14-13(2)

Правилото, на което не изневеряваш?

Да се огледам наляво, а после и надясно, преди да пресека улицата.

Колаборациите в модата стават ежедневие. С кой бранд би се колаборирал?

Важно е да се случи естествено — двете страни да са на една и съща страница и да се забавляват от работата заедно, да се харесват като идеи.

На какво те научи Brave Moustache ?

Да се впускаш в осъществяване на идеите си.

Помниш ли първата илюстрация, която направи за марката?

Мисля, че беше една ножица с четири върха. Всяка двойка остриета опитващи се да разрежат по един диамант.

Как виждаш Brave Moustache в близко бъдеще?

Времето и резултатите от свършената работа ще покажат. Но има много заложени идеи в момента.


Повече за Brave Moustache можеш да откриеш тук.