“Въздухът трепти с други честоти, когато си около Райна Кабаиванска. Настръхваш от това да я наблюдаваш с всичките й жестове, изражения, глас по време на майсторския й клас. Гледаш фотография от бекстейдж на нейно представление, датираща от началото на 80-те, която ти въздейства модерно, леко и неизиграно, като съвременно изкуство.

Нищо в материалите, документирали шест десетилетия творчество, не може да бъде наречено архивно. Те стоят някак извън времето. И това внушение добиваш само от визуалните свидетелства от кариерата на Райна Кабаиванска, абстрахирайки се от безспорно брилянтното й музикално изкуство.”

Изложбата може да бъде видяна от 30 септември до 13 октомври във Vivacom Art Hall и представлява скромен и максимално семпъл опит да бъдат събрани различни гледни точки върху творчеството на Райна Кабаиванска. Включва фотографии на образи от опери, видеопрожекции от оперни и концертни спектакли и няколко костюма от емблематични роли, създадени специално за Райна Кабаиванска. Откриването на изложбата на 30 септември започва в 19 ч.

VG_image__2586VG_image__2609VG_image__2556