Трудно е да пишеш за изложба. Това е все едно да търсиш думи за нещо, което авторът така или иначе е избрал да покаже, а не да каже. За да няма “изгубени в превода”, докато чакаме първата самостоятелна изложба на Илиан Илиев и Костадин Кокаланов, решихме да хвърлим един поглед как се подготвят за нея.

Поканиха ни в Cosmos Coworking Camp, където ги видяхме в естествената им среда — между четки, мастила и най-различни хартии. Във видеото няма нищо направено. Просто ги гледахме как рисуват, без да им пречим.

Изложбата включва илюстрация и калиграфия, като повечето неща могат да се купят. Можеш да я видиш между 11-ти и 18-ти септември в галерия “Ластици” (Пловдив), откриването е в Нощта на галериите и музеите. Казва се KKIIVV, като името отбелязва едно съвпадение — имената и фамилиите и на Косьо, и на Илиан, започват с една и съща буква. V-то идва като финал от окончанието на фамилиите, а и за благозвучие.

И тъй като изложбата е само седмица, очакваме след това да чуваме за тях още по-често. За повече информация натисни тук.