Вместо тежки кадри, мрачни статистики и тъжни истории Renault използва модата като вдъхновение за разрешаването на един отявлено тежък проблем.

reno

За съжаление, няма как да подминем неприятната истина, а тя е, че България е на първо място по смъртност на пътя в Европейския съюз, а между 200 и 300 души загиват годишно, защото са били без предпазен колан.

Renault адресира проблема с инициатива под наслов Fashion for Life като превръща предпазния колан в желан аксесоар, изразяващ индивидуалността и естетиката на шофьорите и пътуващите. Аксесоарът VIVE пристига в три дизайна – мъжки, дамски и детски.

STINKY SOCKS

StinkySocks

MUSE SHOP

MuseShop

ЛИЛИ РИБКАТА

LillyTheFish

Мъжкият дизайн е разработен в партньорство с българския бранд за чорапи Stinky Socks и е вдъхновен от един от най-популярните модели на Stinky – Camo. Точките на дамския дизайн са дело и запазена марка на модния бранд Muse Shop, а детският е вдъхновен от българския филм „Лили рибката“, представен по-рано тази година.

Renault обещава още дизайни в партньорство с повече брандове през следващите години, а дотогава тези три ще се разпространяват на препоръчителна цена от 25 лв. в дилърската мрежа на марката в България, както и чрез дистрибуционните канали на Stinky, Muse Shop и „Лили рибката“.

cover_reno

Повече за VIVE тук.