Наред с класическите Ray Ban си мечтаем за по-малки и интересни брандове за очила, които да предлагат иновативен дизайн и също толкова добро качество. Откриваме ги в Co Optics, където високо се цени индивидуалността и личния контакт, както към клиентите, така и към брандовете, с които работят. Запознават ни с три марки очила от Испания и Италия, всяка от които носи собствена история и интересни модели, които не се намират навсякъде, а покрай слънчевите очила намираме и чудесни диоптрични рамки. 

_MG_5274
IMG_5291

Основан преди близо 4 години, испанският бранд Woodys Barcelona бързо набира скорост и не е трудно да забележим защо. Кампаниите им са поднесени с чувство за хумор, а самите очила са микс от високо качество, интересен дизайн и достъпни цени. Създаден от запален любител на водните спортове, брандът започва с рамки, изцяло направени от дърво, които и досега остават най-разпознаваемия им модел. Дървените рамки са обработени със специална вакса, благодарение на която очилата не потъват във вода, а някои от моделите са изработени от рециклирани уейкбордове. Моделите им включват както слънчеви, така и корекционни очила, а последните им колекции експериментират с комбинации от дърво, метал и пластмаса, постигайки един по-класически, но модерен дизайн.

Eyepetizer е сравнително нов италиански бранд, а името чудесно подхожда на моделите – цветно предложение за идващите летни дни, с което няма да останете незабелязани. Тримата приятели, които основават бранда, имат опит в дизайн сферата, което естествено води до изключително внимание към детайла – от дизайна на очилата до опаковката и малките елементи в рамките и стъклата. Колекцията им е свежа и цветна, носеща вдъхновение и истории от места като Париж и Ибиза, a рамките им са тънки и леки, създавайки деликатни модели с интересни линии. Всички слънчеви очила на Eyepetizer са с ултравиолетова защита, но рамките могат да се комбинират и с диоптрични корекционни лещи. 

Очилата Speкtre съчетават елегантност и стрийт стайл с доза ненатрапчив блясък, което ги превръща в любим моден аксесоар. Неслучайно, родното им място е Милано. От 2009-а насам се разрастват доста и вече можем да ги видим на редица ревюта в рамките на модните седмици. Представят класически модели с лека закачка и голямо разнообразие от огледални стъкла, подходящи за всеки случай и сезон. Идеални за по-лежерен аутфит в града или на плажа, както и за по-елегантен стил.

Spektre Metro 2 – 358 лв.  Spektre Fingers – 284 лв.  Spektre Bel Air BaolBFT – 284 лв.
Woodys Barcelona Ninja 0,70 – 248 лв. Woodys Barcelona Mundaka Alc2 – 248 лв.
Spektre Offshore 1 – 324 лв.
Woodys Barcelona Hiroto 042 – 248 лв. Woodys Barcelona Nicholson 02 – 248 лв
Woodys Barcelona Kingkong 04 – 248 лв. Woodys Barcelona Diamond 04 – 248 лв.
Eyepetizer Baz C.A-2-2 – 198 лв. Eyepetizer Louvre C.2.-11 F – 248 лв.
Woodys Barcelona Diamond 03 – 248 лв. Woodys Barcelona Dracula 04 – 248 лв. Woodys Barcelona Amo 0,16 – 248 лв.
Eyepetizer Huxley C.H-2-1 – 290 лв. Eyepetizer Gibson C C-2-3 – 290 лв.
Woodys Barcelona Amo 0,16 – 248 лв. Woodys Barcelona Nicholson 02 – 248 лв.

Woodys Barcelona, Spektre и Eyepetizer са ексклузивно представени в България от Co Optics. Намират се в бизнес сградата на ул. Сан Стефано 22.