Зорница, Сара и Наталия, под името I/TEMS, внасят светлина и красота в живота ни с ароматни свещи (само да видите кибритчетата им), чинийки за бижута, точилки и аксесоари за маса, за които мечтае всяка домакиня с отношение към детайла. 

I/TEMS

Разкажете ни за себе си.

Зад I/TEMS стоим три момичета, Зорница, Сара и Наталия.

Това, което ни свързва, е, че и трите сме естети, обичаме и търсим красивите неща, стилни, качествен дизайн, изпипан в детайл.

За съжаление, често се озовавахме в ситуация, в която подобни артикули за дома със страхотен дизайн и високо качество са на прекалено високи цени. Това се превърна в една от основните цели за I/TEMS, а именно да създаваме висококачествени дизайнерски изделия за вашия дом на достъпна цена. Да направим нещо красиво и стойностно, произведено в България, така се роди всичко.

И трите сме с художествено образование, Сара е завършила, Графичен дизайн и видео (както и „Дизайн и бизнес Мениджмънт”), Зорница – Мода, а Наталия – Текстил. Раздали сме си професионални позиции в I/TEMS, но на този етап всичко е ново за нас и всичко вършим заедно и взимаме всяко, дори и малко решение заедно. И трите сме доста заети и гледаме преди всичко I/TEMS да ни носи удоволствие и да го правим с кеф.

I/TEMS_utl_6
I/TEMS_utl_7

Желаете ли да ви възприемат като български бранд?

Ние сме български бранд и се гордеем с това. Много от идеите ни за продуктите, които разработваме, са вдъхновени именно от България. Не случайно първите ароматни свещи, които изляхме, бяха именно 01/Роза и 02/Лавандула.

Стараейки се да сме безкомпромисни с качеството, се наложи някои от суровините ни да са внос. За ароматите се доверихме на парфюмеристи от Грас/Франция, една от най-старите френски парфюмерийни компании, които разработиха парфюмени композиции с етерични масла специално за I/TEMS, по наше вдъхновение и брийф. А ароматите създадоха с изричното условие в рецептите да присъстват розово масло от роза Дамасцена и българска лавандула. Восъците ни пък идват от Германия.

Да, наистина смятаме да развиваме бранда си основно в чужбина, поради това, че навън просто има много повече търсене за подобни неща, но не подценяваме и българския пазар, макар и малък.

I/TEMS_utl_1

Кой е любимият Ви аромат от премиерната колекция свещи?

Всички са ни фаворит. „Сандалово дърво” е най-комплицираният и “еджи” аромат. Когато се запали, в началото се усеща една много интересна дървено опушена нотка с ухание на ветивер, а след това се усеща основно нежното ухание на сандалово дърво. Ароматите ни са направени от композиции от много масла и за това са богати, а не първосигнални за основната съставка, която представят. 

Розата, обратно на очакванията за тежък и наситен аромат, е изключително нежна и свежа. Почти с дъх на роса… Много, много любим аромат.

Ванилията е тотален хит, толкова вкусна и пристрастяваща. Все едно току що си изпекъл сладкиш!

Не можем да подминем и Лавандулата с аромат на чистота. 

А любимият Ви продукт от колекцията?

Свещите като най-нов финализиран продукт са ни голяма слабост. И трите сме маниаци на свещи и затова беше много естествено да започнем с това!

От дървените аксесоари предлагаме най-страхотните дървени точилки. С тях и да не си кулинар, ще станеш!

Защо розово? Забелязваме, че присъства силно в материалите ви? 

Защо наистина? Нямахме някакъв дълбок замисъл, някак си естествено се спряхме на този пастелен цвят. Нежен е, съчетава се добре с много цветове. Носи усещане за хармония, а и все пак сме три момичета.

Какви са следващите продукти, които да очакваме от вас?

В момента основно се подготвяме за по-студените дни и Коледа. Очаквайте повече от текстилната ни колекция: одеяла, шалове, покривки и други текстили за дома. Както и прекрасни дървени аксесоари за празниците.