1
2

Коя е Надежда?

Изпитвам уважение към хората, които могат да определят себе си с ясни дефиниции. Според мен характеристиките на творческата личност не са константа. И вътрешният, и външният си свят мога да оприлича на ураган от усещания, емоции, мисли, въпроси, вдъхновения, копнеж, любопитство, търсене. Но, както е в природата, и аз притежавам своето вътрешно „око на бурята”, където се оттеглям на тихо и спокойно.

Как Надежда срещна модата?

Модата е част от живота ми от ранна възраст. Моята майка е жена, която много държи на красотата около себе си. Тя я търси, създава и се грижи за нея, независимо дали тази красота приема формата на филм, вещ, копринена риза или някое Моцартово алегро. Така неволно и нецеленасочено, мама е човекът, въвел ме в света на модата! Тя е жена от глава до пети, но със стихийно силен дух. Тази комбинация я прави многолика, а едновременно с това и разпознаваема. Носи едно усещане за идентичност. Винаги е притежавала усет към провокацията. Често наказвана през онези години за твърде смелото си поведение, когато вместо униформа в училище се е появявала с дънки или копринени поли до земята, ушити от нейната баба на същата тази шевна машина, която сега живее в галерията на бранда ми. Категорична съм, че майка ми съумя да ми подари двата най-важни родителски подаръка, а именно – корени, вплетени дълбоко в мен, и криле, за да живея вдъхновено.

3
4

Какво e NN by Nadejda?

Събирателна точка за хора, които не могат да обуздаят импулсите си и живеят в интензивен поток от емоции. Не се оставят на подчинението на баналността и не са еднакви с другите. Носят елегантността в действията, мислите, в стила си… Всичко им е любопитно и не се страхуват да пробват нови неща от ексцентрична поезия, до фит, съставен от на пръв поглед конфликтни материи и цветове. Надявам се, че ще ги срещаме още по-често на чаша вино от месец юни, когато слагаме начало на летните ни събития по залез слънце.

Какво е NN?

Имам силен афинитет към буквата N, неслучайно провокиран от силното име, което моята майка ми е дала, но и от значителната емблематичност на думи, започващи с “н”, които не спирам да срещам и да имат ефект върху живота ми. Част от записките ми при разписването на бранда съдържат следното:

N is for NOBEL.
N is for NEW.
N is for NAMASTE.
N is for NICE.
N is for NIRVANA.
N is for NATURE.
N is for NOURISH your Mind, Body, Soul and Spirit!
NN is double all of the above. 

Какво присъства в селекцията на шоурума?

В моята линия правя дрехите по модел на себе си и спрямо личния си вкус и усещания. По същия начин селектирам и гостите в моето пространство. Предпочитам да има малко творци, но достойно представени. Към момента това са бижутерите Даяна Казакова и Виктор Павлов, както и голяма част от авторите на ИК Жанет 45‎.

Какво сте ни подготвили за лятото?

Лятото в NN трудно се поддава на описание. Многолико е. Материи и обекти, които умеят да събуждат желания, в контрапункт с други, които превключват рязко в агресивност. Тук е важно да отбележа, че не се подчинявам на изискването за сезонни колекции. Всеки обект на NN by Nadejda е създаден от инспирация, не от нужда. Нови модели се появяват свободно в галерията.

5
6

Какво е момичето на NN by Nadejda?

Чудна смесица от отровен чар и непорочна чистота. Със сигурност е муза на някой поет, без да го знае.

Момчетата ще бъдат ли игнорирани?

Нашият женски свят би бил непълен без тях. Всяка приказна история, която дрехите на NN by Nadejda разказват, крие историята на мъж, провокирал тези емоции. Противоположностите се привличат, а аз винаги търся пълнотата. В този ред на мисли, разработвам мъжка колекция.

Кой се погрижи за интериора на шоурума?    

Интериорът е резултат от общи усилия и идеи. Когато поставяхме началото, разработихме плана за интериора заедно с дизайнер, с който в последствие започнахме да се разминаваме. Продължих с подкрепата на приятелка, за да завършим облика и се получи един градски остров, приказно бягство в центъра на любимата ми София.

Последвай NN by Nadejda във Facebook и Instagram.