Водещи марки в скандинавския дизайн като Muuto, Hay и Ferm Living ни представят концепцията за slow living като обръщат внимание на това как предметът може да носи радост и в най-обикновените ежедневни моменти и как нямаме нужда от много предмети, а само от тези, които истински ни радват. Материалите са, както винаги, мрамор, дърво и стъкло, но този път разнообразяват с текстура и различни цветове.

Мултифункционалността също заема важно място – дъската за рязане може да бъде използвана и като плато, вазата може да бъде едновременно и гарафа. Дизайнът и функционалността се сливат в чаши, които са красиви, с удобен захват и ни спестяват място, специално замислени, така че да се подреждат една върху друга. Лека препратка към идеята за оползотворяване и на малките пространства, популярна в модерната и изчистената японска архитектура.

N8: Balance сет от 3 вази  BY MUUTO - 230 лв.
от Jelanie: Ferm Tea Spoons set of 2 BY FERM LIVING 30 евро, от N8: Купа Crushed BY MUUTO  88 лв.
Jelanie: Groove Marble Plate White BY MUUTO 79 евро Groove Cups Grey - set of 4 BY FERM LIVING  34 евро
от Jelanie: Ripple Carafe BY FERM LIVING 34 евро Astro Tray 32x20 Oak BY NORMANN COPENHAGEN  55 евро Astro Tray 12x12 Oak 20 евро Astro Tray  12х20 Oak 28 евро, от N8: Кутия Lens Box WRONG FOR HAY  110 лв.
от Sofia Design District:  Дъска каре и дъска черно и бяло  BY HKLIVING по 60 лв. , от N8: Чаша за кафе BY  KINTO  31 лв.
Sofia Design District: Ваза със златен обков BY LIGHT AND LIVING 60 лв. Ваза тип бутилка BY HKLIVING 28 лв.

Оставяме на въображението ти останалите възможности. Можеш да намериш продуктите в Jelanie, N8 и Sofia Design District.