Футуристично изглеждаща симбиоза между технология и медитация, която дава нови решения за стресирания ни градски живот. 

_MG_7191

Вероятно флотация ви звучи някак чуждо и непонятно, затова да започнем с основните неща. Флотацията се случва в изолационна кабина или стая, пълна с вода с телесна температура и разтворен магнезиев сулфат в нея. Тялото комфортно плава в безтегловност върху водата, гравитацията е намалена до минимум, доста подобно на усещането в Мъртво море, но далеч по-спокойно и изолирано от шумове. Идеята на флотацията е цялостна депривация на сетивата без светлина и шумове, докато единственото, което усещате, е собственото си дишане и как бие сърцето ви. Навлизането в това състояние става постепенно. Ако да се затворите на тъмно в „космическия кораб“ от снимките ви се струва малко клаустрофобично, то бъдете сигурни, че можете сами да изберете условията на пространството. Започвайки с лека музика и светлина, докато останете в пълна тишина и сами със себе си. Разбира се, можете да изберете и само релаксация, при която звуците на разбиващи се вълни или горски обитатели ще са постоянно с вас.

В днешно време животът в града ни излага на постоянна хипер-стимулация, което претоварва мозъка ни и води до множество депресивни състояния, дискомфорт, тревожност. Дори докато спим, подсъзнателно обработваме информация от заобикалящата ни среда или от случилото се през деня. Флотационните кабини създават условия, при които сетивата ни не са изложени на постоянни дразнения и прилив на информация, което позволява за един час да се изключим от ежедневните проблеми, належащи въпроси и дилеми. Флотацията не само дава възможност за по-дълбока релаксация и почивка, но и е нов начин да се свържеш със себе си.

_MG_7194

Оказва се, че елементът магнезий се усвоява трудно само чрез храната и най-добрият вариант за набавянето му е чрез кожата. Плаването във вода, наситена с магнезиев сулфат, помага за отпускането и възстановяването на мускулите и намалява рисковете от травми. Флотацията влияе положително върху тревожност и паник атаки, повишава нивата на ендорфин и допамин и намалява симптомите на депресията. Освен това понижава кръвното налягане и помага при мигрена и инсомния.

_MG_7198

Още с влизането в Metta сякаш времето се забавя под лежерните звуци на релаксиращата музика, а флотационната стая всъщност е цял апартамент за почивка, обзаведен с всичко необходимо за едно пълноценно изживяване преди и особено след сеанса, когато сетивността е повишена и връщането към реалния свят става по-бавно. Сюрреалистичният микс между модерната кабина и тайнствените завеси създава уникална атмосфера, все едно си попаднал в научнофантастичен филм. Не всеки ден ни се случва да се докоснем до такъв вид технологични иновации и със сигурност не ни се случва често да имаме такова преживяване. Резултатът от флотацията и начинът, по който се чувствате след това, зависят изцяло от състоянието на духа и тялото ви в момента, когато сте решили да се подложите на сеанса. Със сигурност ще се чувствате по-спокойни, отпочинали и облагородени. Един час флотация успокоява съзнанието, тялото и духа и внася позитивна промяна в живота ни, отървавайки ни от стреса за известно време.

Работно време на metta: всеки денот 8-22ч.