В Япония признаните майстори на двигателя на Nissan GT-R са извесни като “такуми”.
В завода на Nissan в Йокохама само четири “такуми” имат право да поставят името си върху двигателя на GT-R-a. Те изработват V6 битурбо – гордостта на Nissan, ръчно в затворени помещения.

_MG_0089-as-Smart-Object-1

Измерване, проверки и потвърждение – само след като двигателят премине през всичко това, той може да абъде доставен до клиенти.

Takumi са отговорни не само за монтажа му, но и за качеството и гарантират прецизността в работата на всeки GT-R двигател. А какво го различава от останалите? Всеки е ръчно изработен от един единствен занаятчия.

3,8 литров, 545 к.с. След като направи световен дебют по време на Международния автомобилен салон в Ню Йорк миналия март, 2017 Nissan GT-R бе актуализиран с вълнуващ нов външен и вътрешен дизайн, като едновременно с това получи и важни динамични подобрения в ключови области.
Най-съществените промени, направени по модела след дебюта му през 2007 г., са подсиленото шаси и повече мощност от 3,8-литровия, 24-клапанов V6 битурбо двигател. Автомобилът има по-добро съпротивление от куршум. Новият GT-R е също и по-комфортен от преди, с ново усещане за елегантност и цивилизованост, които трудно могат да бъдат открити в такъв супер спортен автомобил.
_MG_0097-as-Smart-Object-1

Съществено допълнение към японската перфектност е, че автомобилът разполага с черна кутия.