Малко са дрехите в дамското облекло, които предизвикват толкова размисли и страсти. В природата им нито да разкриват, нито да прикриват се е пропила огромна доза съблазън. Загърбвайки практичността, за разлика от непривлекателния си найлонов братовчед, мрежестите чорапогащи са очевиден израз на бунтарство.

Въпреки че присъства в облеклото много преди това, модата на мрежестите чорапогащи преживява първия си бум в златните години на бурлеската, само за да се превърнат в основен белег на женската сексуалност по време на ерата на пънка през 80-те. Днес, покрай огромното вдъхновение, което модата черпи от 80-те, са една от основните тенденции на пролетта.

VHG_4608

Безбройните възможности на ширината на мрежата, даващи на носещия (който не винаги е жена) пълен контрол на степента на експозиция, са тясно обвързани с различната степен на неприлично поведение, което той иска да демонстрира. Размерът и дебелината на нишката комуникират дързост, но и скромност, а повтарящият се шаблон предизвиква асоциации с непрекъсната игра на криеница.

Оградата, която мрежата създава пред тялото, го превръща в забранен и недостижим плод, а както добре знаем, забранените плодове са най-сладки. Остава само да си избереш настроение и си готова за лов.