Първата частна академия за фотгорафия BECA | Before Creating Academy отваря врати на 1-ви октомври в небезизвестния Photosynthesis. Академията си партнира със световноизвестния факултет EFTI – Centro Internacional de Fotografia y Cine в Мадрид като някои от преподавателите там ще бъдат гостуващи лектори в академията в София, а за един от курсистите BECA ще предостави стипендия за безплатно обучение във факултета в Мадрид.

Alexander_Karchinski
Alexander_Karchinski

Подтикнати от желанието да предаде опита и знанията си към по-младите и тепърва навлизащи в сферата автори, екипът на BECA цели да изгради една общност от фотографи и артисти, която е основана от личности и е за личности. Зад идеята и реализацията на целия проект стои многократно награждаваният документален фотограф Димитри Стефанов, който събира екип от признати и уважавани професионалисти, сред които са Свилен Начев, Валерий Пощаров, Пенко Скумов, Александър Карчински и Полина Илиева.

Dimitri_Stefanov
Penko_Skumov
Penko_Skumov
Polina-Ilieva
Svilen_Nachev

Редовната програма на обучение се състои от 5 различни фотографски жанра – документална фотография, портретна, street, художествена и сватбена и семейна. Освен нея BECA  ще предложи и кратки интензивни курсове с фокус върху конкретни теми. Предвид съпътстващите ни обстоятелства е предвидена и онлайн форма на обучение, която ще се практикува успоредно със стандартната. Набляга се върху реализацията на редица авторски проектикато целта е да се даде възможност на курсистите да придобиват практически опит, както и да изградят портфолио, с което да могат да се реализират успешно и след завършване на обучението си.

Valery Poshtarov
Valery_Poshtarov
Svilen_Nachev
Valery_poshtarov

BECA открива официално с дискусионен панел на 1 октомври в 19:00 ч. във Photosynthesis, бул. “Васил Левски” 57, а от 01.10 до 15.10 ще отвори врати напълно безплатно за всички желаещи да се запознаят отблизо и в детайли с курсовете, методиката на обучение, програмата и лекторите.