Перфектният бански костюм е удобен, модерен, задължително секси, винаги си е на мястото и служи вярно цял сезон, независимо с какво го комбинираш – простите неща, но правилната комбинация от тях е сложна задача. Затова най-добре е да доверим на хора като Екатерина Балканска и марката й Boogie and the Beach. Защо ли? Чети надолу…

vg__450

Кога започна да се занимаваш с дизайн на бански костюми и как всъщност се случи?

Винаги съм живяла до море и банският костюм е бил основна част от облеклото ми. С приятелите ми си имахме програма – плаж, йога и плажно парти в края на деня. В такива дни съвсем не беше удобно да се мъкнат чанти с дрехи за преобличане. Освен това банските костюми, които имахме, не пасваха добре и въобще не бяха надеждни, за да изкараме с тях цял ден… За всички нас беше трудно да намерим подходящи бански, които ни харесват, не се разместват и смъкват по време на йога или тичане, а същевременно изглеждат добре с дънкови панталонки. Затова, от необходимост, един ден просто нарисувах нещо, което би ми харесало. И така стъпка по стъпка започнах да се опитвам да го превърна в реалност.

1
2

А защо не и бельо?

Бельото ми е слабост, вероятно и на повечето жени. Но Boogie and the Beach е марка за активен начин на живот, което я прави малко по-различна от останалите марки за бански костюми. Затова засега няма да се занимаваме и с изработка на бельо.

Кой е любимият ти модел на Boogie and the Beach от всички досега?

Определено “Thanu” – това е идеалният бански за много ситуации. Хем е страхотно спортно горнище, хем изглежда добре под блузка или просто с дънки. Според мен е много секси с мрежестата част отпред.

Как се роди името?

Островът Ко Панян, където живеех, е известен с непрестанните си партита. Големи full moon (пълна луна) партита на плажа, по-малки и по-интимни партита в джунглата… Винаги някъде нещо се случваше и това беше част от тамошния начин на живот. Хората там обичат да танцуват и от това идва “boogie”-то в името. А що се отнася до “beach” – e, това е ясно от само себе си. Дори имената на банските ми идват от имената на плажовете в района.

3
4
5

Коя е най-важната задача на банския костюм?

Интересното в изработката на бански костюми е, че разполагаш с много малко плат за работа и изграждане на собствен стил. Бих казала, че в зависимост от начина на живот, един модел, който пасва добре, който няма да падне, докато тичаш, скачаш и танцуваш, е определено най-важното нещо, следвано, разбира се, от възможността да покажеш собствения си уникален стил.

А какво мислиш за тенденцията ролята му да се променя от облекло за плажа в част от ежедневното облекло?

Въпреки че през последните години на пазара се появиха много страхотни сутиени, бюстиета и спортни топове, за мен печелившият вариант винаги е хубав бански под топ с гол гръб. Според мен това е страхотен начин да покажеш едновременно модерен и спортен стил.

Какво е вдъхновението зад последната ти колекция?

Бали. Или по-точно – жените в Бали. Те карат сърф, скейтборд, правят йога и скачат от скали. Една жена не трябва да се чувства ограничена в това, което прави. Аз исках да предлагам модели, които биха “поддържали” една жена в това, което тя иска да прави, и същевременно да изглеждат добре.

7

Какво момиче си представяш, докато правиш дизайна на моделите?

Аз имам много ясна визия за момичета на Boogie and the Beach. В най-общи линии това е момиче, което прави каквото си иска и нарушава правилата, но същевременно уважава себе си, останалите и природата. Тя е с приключенски дух, смела и забавна.

Кои са задължителните неща за ден на плажа?

Музика, сърф и един кокос, следвани от скицник и добри приятели.

Има ли някакви трикове за поддръжка на бански костюми, които трябва да знаем?

След плуване в хлорирана или солена вода винаги изплаквайте банските със студена вода. Това е много важно. Също така ръчното изпиране в хладка вода вместо в пералня удължава живота на банските костюми.

Какво мислиш за ерата на социалните медии и каква е ролята им в бизнеса ти?

Много обичам социалните медии. Това е чудесен начин за директна връзка с клиентите. В днешно време можеш да прескочиш “посредника” и да избереш хора, които имат връзка с твоята марка, а същевременно могат да повлияят на останалите. Според мен, ако е направено правилно, това е много по-автентичен начин за достигане до директната публика.

8
6