Хубаво е човек да се вслушва в инстинкта си, особено ако е бюти наркоман. Страстта по естественото не подвежда и този път Ализа Жабес, основателка и президент на Nuxe. Аз също усетих (инстинктивно), че имам какво да кажа, без да си присвоявам посланието на марката – акцент върху индивидуалността и разкриване на съкровената природа на жените. Сестри от всички краища на света, да разрушим стереотипите! Красотата е разнообразна и я формираме  самите ние, а не измислените стандарти. Сигурна съм, че всички знаем какво е най-добро за нас (понякога не е нужно повече от красива кожа). Както и на кого да доверим грижите за нея, ако искаме да получим резултат и удоволствие. Кампанията на марката #instictivebeauty е подкрепена от два култови продукта. Каквото и да кажа за маслото за лице, тяло и коса Huile Prodigieuse, все ще бъде малко. Вече не си спомням колко флакона от концентрата от разкош и ефективност съм измазала. Другата икона е ъпгрейдваната линия Creme Fraiche de beaute. Манна небесна за дехидратираната и стресирана кожа, тя предлага текстури според нуждите й – от по-леки версии до по-богати.

Nuxe4_utl

Висока влажност

Дори при невероятното изобилие на хидратиращи продукти все ще се намери някой недоволен. Прекалено плътна текстура, мазен блясък, нетраен ефект. В лаборатории Nuxe отчитат предложенията. Затова линията Creme Fraiche de beaute претендира да е изключителна – от състава и резултата до цената. Френска класа? Не, по-правилно е да се каже пробуждане на сетивата със силата на природата и ефективността на науката. Всички продукти работят без прекъсване 48 часа. Не се допускат никакви компромиси по отношение на хидратацията.    

Nuxe3_utl

Млечна нежност и щит от червено водорасло

Още от създаването си линията Creme Fraiche de beaute може да се похвали с растителни млека от акация, бял грах, зелен чай, бадем, овес, кокос и соя. Новата иновативна съставка е червено водорасло от Балтийско море. Извлечената от него захар се рехидратира в разтвор, богат на морски соли. Насищането с микроелементи пък придава на молекулата структура, близка до тази на хиалуроновата киселина. Резултатът е хидратация на няколко нива: задържане на влагата на повърхността, фиксиране в роговия слой и стимулиране на синтеза на хиалуронова киселина в дълбоките слоеве. 

Nuxe2_utl

Един ден в Париж

За отчитане на ефекта против замърсявания Nuxe използва независима лаборатория. Тестът се провежда в центъра на Париж през лятото – пътуване в двуетажен автобус в задръствания, обяд на открито, цигарен дим… 21 жени на различна възраст нанасят Creme Fraiche de beaute само на едната половина на лицето. Оценката на частиците замърсявания по кожата в края на деня показва, че в сравнение с нетретираната половина защитата е скочила цели 4 пъти.