За загубата на обем на лицето и липсата на плътност на кожата са изписани милиони думи. Женската половина на човечеството продължава уверено да се придвижва от пункт А „Посърнала на 35 години“ към пункт Б „На 45 животът започва“. Разбира се, скалпелът прави чудеса, но напоследък като че ли подобни вмешателства се обезсмислят. Козметиката еволюира по-бързо от айфона.

La-prairie

Имало едно време

кобалтово-синьо бурканче със златисти перлички, съдържащи мощен антиейдж концентрат. Освен необичайната визуална естетика, „хайверът за кожата“ на La Prairie имал невиждан преди ефект. Не гурме, а лифтинг. Изобретението толкова вдигнало летвата, че било нещо като библия в луксозната грижа за кожата. Тук е мястото да благодарим на основателя на клиниката La Prairie в Монтрьо проф. Пол Ниханс, специалист по клетъчна терапия, без когото подобна сензация би била невъзможна. От марката честват 30-годишния юбилей на ненадминатата си култова линия със Skin Caviar Absolute Filler, 13-ата поред новина. Фаталният номер едва ли ще й попречи да се превърне в малка бюти революция.

_MG_7629

Абсолютен декаданс, абсолютно подмладяване

Макар La Prairie да пази състава на ексклузивния клетъчен комплекс в абсолютна тайна (всеки един от етапите на производството протича в отделна лаборатория и нито един технолог не знае цялата рецепта), не така стои въпросът със звездата в линията Skin Caviar, а именно хайверът. Деликатесът съдържа мощни подхранващи вещества – липиди и протеини, стимулиращи клетъчното обновяване и възстановяването на структурата на тъканите. Усъвършенствайки технологията, белите престилки успяват да повишат няколко пъти наситеността на хайверения екстракт. Съставките се пресоват и центрофугират отделно с цел да се запазят по-добре полезните им свойства, а след това се комбинират. Така полученият абсолют е нова форма на хайвер и нов феномен.

_MG_7665

„Почакайте… Какво е това? Лицето ми е като подплатено. О, не, обратът е шокиращ!“ Може да вярвате или да не вярвате, но по действие Skin Caviar Absolute Filler съперничи на някои естетични процедури. И то без игли и без да съдържа хиалуронова киселина. И това съвсем не е маркетингов ход. На практика „филърът“ напълно променя подхода към възстановяване на изгубения обем. То е за сметка не толкова на „попълването“ на бръчките в проблемните зони, колкото на уплътняване на кожата и повишаване на еластичността й. „Виновен“ е абсолютът от хайвер, който стимулира синтеза на колаген на няколко нива. В благородното дело го подкрепят още кафяви водорасли и корен от божур. И разбира се, прочутият клетъчен комплекс, енергизиращ клетките.

Кодекс на разкоша

La Prairie нямаше да е La Prairie, ако не го поддържаше съзнателно. Защото, съгласете се, значение има всичко, дори флаконът. Изящният диспенсър с вградено огледало еднозначно е шедьовър на съвременния дизайн. Новаторска безвъздушна помпа освобождава перфектната доза крем с едно натискане на вдлъбнатия бутон. Елегантният жест е идеалният отговор на съвременните ритуали за красота. И, да, „филърът“ е скъп. За тази сума може да си купите много неща, но нито едно от тях няма да повдигне отпуснатия ви овал или пък да възстанови хармонията на красотата.