Ако някой ми беше казал миналата година, че Bioderma ще свери часовника си с феномена K-beauty (вятърът на промените духа именно от Корея, където боготворят безупречната кожа), нямаше да повярвам. Вдъхновени от многостепенната азиатска система, белите престилки разширяват сегмента на т.нар. прегрижи. Появата на активния лосион Sebium за мазна и комбинирана кожа е закономерна. Течната текстура без изплакване (новата категория step by step няма нищо общо с почистването и тонизирането на кожата) е нещо като подготвителен клас. Е, кажете ми как тя да не изкара с отличен изпита по ограничаване на бактериите, свиване на порите и предотвратяване появата на несъвършенства, регулиране на омазняването и хидратация. Да, да правилно прочетохте. Sebium Lotion на Bioderma обединява две основни, но противоречащи си на пръв поглед тенденции – матов ефект и насищане с влага.

Ако познавате Bioderma добре и я смятате за надеждна дерматологична марка, сигурно знаете, че силата й е в биологичния подход и миметизма (имитиране на естествените механизми с цел запазване баланса на кожата като при жива екосистема). Всяка дисфункция на себума води до окисляване на липиди и дефицит на витамин Е. Задачата на патента Fluidactiv е да възстанови естествените му овлажняващи функции и да предотврати появата на нови несъвършенства. Sebium Lotion съдържа още производно на цинк, витамин В6, салицилова киселина, глицерин…

2

По принцип междинното звено се използва след мицеларната вода Sebium H2O и преди матиращия хидратант Sebium Mat Control, коригиращия концентрат за разширени пори Sebium Pore Refier или глобалната грижа Sebium Global за оптимизиране ефекта на последните, но понякога може да е „и сам воинът е воин“. Честно казано, активният лосион ще зарадва не само милениалите. На мъжете, особено след бръснене, и тийнейджърите над 10 години подобна аскетична схема също ще се хареса. Това е защото… просто работи.