_VHG3871

Бен Горам основава Byredo през 2006 г., с амбицията да превърне спомените и емоциите в продукти и преживявания.

Byredo преоткрива света на лукса чрез креативност, продиктувана от емоции, които изразяват пълната и необятна вселена на марката. Скандинавският им минимализъм контрастира с етническо ДНК, идващо от индийския произход на Бен. Комбинирайки това с изкуство и лайфстайл, марката си запазва уникално място на пазара.

“Вярваме, че с креативност можем да създадем непреходни продукти, които са едновременно практични и вдъхновяващи.”

 

За Бен Горам

Швед по народност, с майка индийка и баща канадец, Бен израства в Торонто,  Ню Йорк и Стокхолм. Завършва художественото училище в Стокхолм  със специалност изящни изкуства, но в случайна среща с парфюмериста  Пиер Улф  той го убеждава, че неговото изкуство са ароматите.

Без професионално обучение в областта, 31-годишният тогава Горам, се свързва със световноизвестните парфюмеристи Оливия Жакобети и Жером Епинет, на които споделя

своите олфактивни желания и им се доверява за създаването на ароматните композиции.

Като аутсайдер в индустията за красота, но с непродражаем личен стил и силна връзка с модата и изкуството, Бен е явление, за които редица международни списания като френският Vogue, Vanity Fair, Elle, V Magazine и Fantastic Man пишат.

_VHG3798

Почеркът на Byredo при създаването на ароматите е свързан със спомени, пътувания и емоции, които намират израз в изчистени конпозиции, с малко на брой, но изключително висококачествени съставки.

Blanche е аромат от Byredo, представен през 2009 г. Точно както подсказва името му, парфюмът е посветен на белия цвят.

За пръв път Бен Горам създава аромат за и с мисъл за конкретен човек. Когато неговата съпруга Наташа ражда дъщеря им, той иска да улови невинната, неопетнена природа с аромат,  който е сякаш почти прозрачен. Така се появява  Blanche –  ефирен и прост по своята структура, но екстремен по характер. Казват, че докато заспиваш ухае на Blanche, детският смях ухае на Blanche, ако можехме да достигнем облаците и те биха ухаели също на Blanche. В ароматът му се разгръщат нотки на бели рози, розов пипер и алдехиди, съвършено балансирани със свежестта на нероли и опияняващ мускус.

Профил: парфюмна вода

Бранд: Byredo

Място: eксклузивно в парфюмерия DOUGLAS, Paradise Center

Цена: 366 лв. за 100 мл

_VHG3825

Byredo Suede  – ароматни ласки за ръцете ни

Линията продукти за ръце Byredo е създадена за цялостен ритуал . Съчетание от удоволствие и грижа,  допълва с вълшебен аромат този обичаен жест на внимание и любов към нашите ръце.

Богатият крем за ръце на Byredo Suede е един от най-добрите, които сме използвали през студените дни.  Има красив аромат и поддържа ръцете хидратирани с часове. Ухае толкова добре, че няма да имате нужда от друг аромат. Пълната гама  Byredo Suede съдържа още сапунен бар, скраб, лосион и измиваща пяна за ръце, както и продукт, който почиства и освежава ръцете без вода.

Профил: богат крем за ръце

Бранд: Byredo

Място: eксклузивно в парфюмерия DOUGLAS, Paradise Center

Цена: 88 лв.  за 100 мл

_VHG3888

Профил: измиващ гел за ръце

Бранд: Byredo

Място: eксклузивно в парфюмерия DOUGLAS, Paradise Center

Цена:  74 лв. за 450 мл