Създаването на първия Tubular, който дебютира през 2014 г., отнема около 5 години. Авторът му – дизайнерът Ник Галуей (отговорен и за модела Y-3 Qasa), търси вдъхновение в архиви на прототипи за обувката от 90-те, чийто пускане се отлага, заради прекалено иновативния дизайн на модела и в същото време липсата на правилните технологии за създаването му. Но намеренията на Ник не са просто да пресъздаде стара концепция с нови технологии, а да сътвори нещо ново, защото въпреки богатото си наследство, adidas винаги е бил пионер в сферата си. Така през есента на 2014-а се ражда Tubular, обединявайки историята на бранда с мисли за бъдещето.

 

Въпреки че моделът е вдъхновен от спорта и в него са използвани куп иновации за подобряване на качествата на спортна обувка, той попада в лайфстайл категорията. Създаден е за тези, които не се подчиняват на модни правила, a улицата е техният собствен моден подиум. И за две години Tubular наистина се налага като обувката на поколението модни революционери – роден на баскетболното игрище, но доминиращ в Парижката седмица на модата.

 

Днес adidas Originals представя новите модели Tubular за сезон есен/зима 2016.

Tubular Viral W
Tubilar Entrap W
Tubular Invader 2.0 W
Tubular X PK

 

Новите Tubular предизвикват бъдещето. Дизайнерската посока се фокусира върху идеи, вдъхновения, материали и силуети, които се стремят да говорят на новото поколение глобални потребители. С несравнимо съчетание от ДНК-то на трите ленти и прогресивен дизайн, Tubular предефинира значението на стила.

Mоделите са налични в представителните магазини на adidas.