Тя се открива на 7 април от 18,30 ч. във VIVACOM Art Hall и може да бъде видяна в рамките на месеца. София е четвъртата спирка от турнето на Flash, което започва в Лос Анжелис. Част от Flash е изложбата Ascension на Матю Битън, фотограф, графичен дизайнер на музикални албуми, носител на “Грами” и личен фоторепортер на Лени Кравиц.

 

Lenny-Kravitz©OstLicht-Gallery-Vienna-(39)
Lenny-Kravitz©OstLicht-Gallery-Vienna-(36)

Във Flash виждаме как Лени насочва обектива към тези, които го следват навсякъде – папараци, фенове, репортери. Така се ражда серията черно-бели фотографии, запечатали всекидневието на звездата през нейните собствени очи. “Превърнах нещо, което би могло да бъде страшно дразнещо, в нещо интересно, в предизвикателство” – казва за Flash самият Лени Кравиц.

Lenny-Kravitz©OstLicht-Gallery-Vienna-(01)
KRAVITZ_44

“Интересно е, че същите тези хора, които ме преследват, за да ме снимат, са станали тема на изложбата ми. Чрез завъртане на обектива обратно към тях, аз косвено поглеждам към себе си и сюрреалистичния свят, в който живея, когато пътувам. Този, който някога е бил ловец, се превръща в плячка”, споделя Лени.

Той разказва, че когато бил дете, често се случвало да си играе с “Лайка”-та на баща си, тогава кореспондент във Виетнам. Преди няколко години негов приятел фотограф му дава апарата си, за да снима. Тя се оказва модел на “Лайка”, която залива Кравиц със спомени за детството и баща му.

Лени Кравиц решава да излезе навън и да снима света около себе си – парадоксално обаче, светът около него също го снима!

 

“Вместо да се ядосвам, че не мога да се разхождам спокойно и да снимам, аз фотографирах каквото беше пред очите ми. Трябва да уловиш момента от твоя собствен живот, който стои пред теб. Затова започнах да снимам хората, които снимат мен, това се превърна в танц, в игра”, казва музикантът и фотограф.

KRAVITZ_37
KRAVITZ_15

Изложбата може да бъде видяна в рамките на месец април във VIVACOM Art Hall.