_RGG2494_BW

Посрещат ни с приятно чувство за хумор, много ентусиазъм и интересни истории. Тина споменава, че и двамата са били преподаватели и са се занимавали с право и маркетинг. Кевин обаче бърза да разясни, че жена му е твърде скромна и има няколко дипломи, работила е за частни и търговски банки в Лондон, преподавала е бизнес и е била управител на училище.

_RGG2476_
_RGG2467_

В Англия обаче са част от въртележката и нямат никакво време един за друг, затова решават, че искат да имат контрол върху живота си и върху това, което правят. Работата на село е динамична и няма как да скучаят, тъй като се грижат за животните, къщата и градината сами

_RGG2347

Идеята да живеят по по-прост начин, в който сами създават храната си, отдавна ги привлича, а Тина споделя, че винаги се е възхищавала на градината на леля си и е искала да си има своя. Градината е малка взаимносвързана екосистема, така че да има почти нулев отпадък. Прасето вечер минава и изяжда падналите на земята сливи. А тези, които не стават за ядене и мармалад, отиват в кацата за ракия. Отглеждат всичко по екологично чист начин без химикали, пестициди и изкуствени торове, а Кевин може да разкаже какво точно са яли животните, чието месо е в менюто за деня.

Освен да живеят в идилия и да произвеждат сами храната си, с времето решават да развият фермата и започват да канят хора тук. Кевин така или иначе обича да готви, а и имат достатъчно продукти. Главните събития са фермерските обеди всеки уикенд. Уютна интимна атмосфера в малки групи, в които можеш да разговаряш с хората около теб, да разгледаш градината и да се запознаеш с животните отблизо. Решават какво ще е менюто в самия ден на събитието според това какви продукти има и разбира се, какво е настроението и идеята на готвача.

_RGG2358_

Докато си говорим под сянката на сливово дърво, Кевин разказва за храната, която поднасят, с такива детайли и ентусиазъм, че могат да ти потекат лигите от идеята за апетитен сливов тарт с фино нарязани плодове и топяща се в устата маслена основа. Домашното им прошуто пък е почти готово, след като съхне вече 6 месеца и ще върви в компанията на домашно козе сирене. Правят и някои неща по английска рецепта като мармалади и чътни. Освен собствената продукция, двойката се снабдява и с някои продукти, които съседите отглеждат като картофи, краставици и мед. Така поддържат добра съседска връзка, подкрепят създаването на малка общност, а парите се връщат в местната икономика.

_RGG2423_

Тина и Кевин вече знаят български и са много любопитни към всичко случващо се не само в селото, но и в гастрономическата среда в София и обичат да обменят идеи. Хората в България и в тяхното село ги приветстват много добре и им помагат с избора на животни, дори ги учат как да доят козите.

Освен за обяд, можете да останете да спите тук в симпатичен модерно обзаведен фургон, който перфектно пасва на идеята за простичък начин на живот, в който най-голямото удобство е близостта до природата и животните наоколо.