В началото на тази седмица Кайл пристигна в София заедно с още шестима лондончани, които вече четвърти ден можеш да засечеш в следработните часове из по-приятните софийски барове. По време на фестивала SOFIA LONDON WEEK две любими английски напитки са на почит – BEEFEATER GIN и чай. Ние от своя страна обръщаме специално внимание на тяхната пресечна точка, а именно специалната серия BEEFEATER 24 с японска сенча и китайски зелен чай. Със специфичен чаен аромат и все така типичната цитрусова нотка във вкуса (идваща от грейпфрута) BEEFEATER 24 носи частица Азия в сърцето на Лондон, където и до ден днешен се дестилира джинът (вече повече от 200 години).

vg__719

Подходихме изследователски и решихме, че най-добрият начин да опознаем BEEFEATER 24 е като разнищим съставките му и обогатим чаената си култура въобще. Ето защо се срещнахме с Кайл Уитингтън, който успя да ни убеди, че чаят е не по-малко важен от кафето, че дори и да ни спечели на негова страна. Откъде идва “английският” чай, колко време отнема да се изучи чаената церемония в Япония, колко струва удоволствието на следобедния чай (дори и без кралицата), как да комбинираш чай с храна или алкохол –разбери от срещата ни с Кайл.

А ако любопитството ти успее да те закара от точката, в която ти е интересно да слушаш за чай, до точката, в която искаш да го опиташ – Кайл те чака този петък в By The Way. Чай, отгледан в дъждовните гори на Малави, или друг, който може да бъде набран само през кратък период на ранна пролет в Индия, са само два от екзотичните видове, които Кайл носи със себе си.

vg__707

Още имаш време да станеш част от SOFIA LONDON WEEK. Пълната програма на артистите, локациите, коктейлите и всичко останало, което ти трябва да знаеш, е на beefeaterbg.com.