Само след седмица София ще се усеща като Лондон. Причината за това е вторият Beefeater Gin фестивал, този път с името Sofia London Week. След като миналата година по същото време из града се пръснаха 11 лондонски улични музиканти, кой с укулеле, кой с китара, кой с глас като на Пол Маккартни, този път отново по покана на бранда, лондонското артистично присъствие ще се увеличи значително в дните между 27 юни и 3 юли. И ако кракът ти никога не е стъпвал по мокрите лондонски улици и се чудиш какво пък толкова вълнуващо има в английската столица и нейните хора – 7 артисти от различни сфери на изкуството са тук, за да внесат светлина по въпроса. В случай че вече си бил в Сохо, мотал си се неделно из Brick Lane Market или си попаднал на ънърграунд парти в Далстън, то знаеш достатъчно за енергията на града. Във всяка от дванадесетте локации на фестивала ще те чакат авторски джин коктейли, вдъхновени от английската култура. Какво, кога и къде по време на Sofia London Week, разбери тук:

Мr. Heggie е свръх саркастичен агент с 35 хиляди последователи в Instagram. Татуист и  илюстратор с още няколко определения за себе си, които, за да запазим благоприличие, ще те оставим да прочетеш сам в информацията към профила му @mr_heggie. Ако го накараш да опише стила си, ще го сравни с този на четиригодишно дете, което знае всички мръсни думи. Подписът на Mr. Heggie можеш да видиш под рисунки на хардкор еднорози, а името му  забъркано в благотворителни проекти, в които парите от татуировките му с котки (емблематични за него) отиват за спасяването на бездомни такива.

КОГА И КЪДЕ:

28, 29, 30 юни (пиши на tattoo@beefeaterbg.com за час и подробности); 1, 2, 3 юли (Memento, Раковски) 

under_the_line3

Музикалната част на фестивала се пада на двама от миналогодишните бъскъри – Lewis McTie и Catherine Tarrant, а новото попълнение е диджеят Djambo Bash. Lewis се описва като дете на 90-те, а ние залитаме по китарата, кавърите на Chet Faker и брадата му. Ако го попиташ как звучи музиката му, ще ти отговори, че сякаш Ray LaMontagne среща Radiohead и Bill Withers в бара, и решават да изпият по питие. Cat се шегува, че е бъскър по семейна линия, защото се запалила по това да свири на улицата от баща си. В София ще я видиш  да подрънква щастливо на китара и укулеле. Djambo Basch ще ти пуска хаус. 

КОЙ, КОГА, КЪДЕ:

Lewis McTie: 28 юни (By The Way); 29 юни (Flip Flop Bar); 30 юни (Memento, Витоша); 1 юли (Tobacco); 2 юли (Cocktail Bar); 3 юли (Once Upon a Time)

Catherine Tarrant: 29 юни (Memento, НДК); 30 юни (Cocktail Bar); 1 юли (365); 2 юли (Спутник)

Djambo Basch: 30 юни (Flip Flop Bar); 1 юли (Memento, Витоша); 2 юли (Tobacco); 3 юли (Memento, НДК)

under_the_line5

Танците са улични. Ereson Catipon (aka Bboy Mouse) е роден и израснал във Филипините, но се мести в Лондон през 1996 г. След като посвещава 10 години да усъвършенства своя фънки стил, Mouse печели световния Bboy шампионат. Драматичният път на живота му от детството в Манила до Лондон е разказан във видеото към парчето на Rudimental – Not Giving In. Специално за снимките на клипа двамата с режисьора Josh Cole отпътували до истинските локации от детството на Bboy Mouse. Историята си е направо трогателна – момче напуска престъпния свят, за да преследва мечтата си да стане танцьор.  В София той пристига и ще танцува с Amiir The R-Qi-Tek.

КОГА И КЪДЕ:

28 юни (Memento, Витоша); 30 юни (Memento, НДК); 1 юли (Once Upon A Time); 2 юли (Flip Flop Bar) 

under_the_line6

Освен коктейли с джин, по време на Sofia London Week ще се пие и много чай (пък и микс от двете). Kyle Whittington e създател на чайна и блогър, посветен изцяло на изучаването на чаените традиции и модерни практики в Англия и Япония, приготвянето и дегустирането на чай. В момента Kyle е част от Tea Studio, Лондон, където е запален да открие връзката между чая и изкуството. Ето защо там различни артисти рисуват картини, с които по нетрадиционен начин да презентират качествата на специфични сортове чай. Тук Kyle ще ни спретне три чаени дегустации, които не са за изпускане.

КОГА И КЪДЕ:

28 юни (Cocktail Bar); 29 юни (Спутник); 1 юли (By The Way)

^6E895F572E21E165AB712F646977F412615692C3ACFC296EB2^pimgpsh_fullsize_distr

По време на Sofia London Week ще можеш да опиташ и тематичен бъргър в Boom Burgers & Booze (бул. Цар Освободител 12). The English Breakfast Burger е с ирландско телешко, разтопен чедър, наденички, бекон, бобчета, пържено яйце, домат на грил, айсберг и барбекю сос. В комплект с него можеш да вземеш и коктейла Take The Cab, разбира се, с джин база.

КЪДЕ И КОГА:

от 27 юни до 3 юли (Boom Burger and Booze)

И за да си сигурен, че няма да изпуснеш нищо от Sofia London Week, хвърли око на beefeaterbg.com.