Ако пък все още не си научил за новия стартъп, който „изгря” в края на 2016-та, със сигурност ще научиш за него тук и сега.

Те са трима приятели – две пораснали момичета и едно пораснало момче, събрали се в екип, за да правят нещо изключително приятно, според нас. Подвизават се под името Bottle/Cheese и предлагат комбинации с вино и храна, но не какви да е, а в правилното съчетание. 

DSCF9528

Толкова готино нещо не бяхме откривали скоро, чак ни се иска да ги питаме къде са били досега. Искахме да научим защо са решили да се занимават точно с такъв бизнес и отговорът ни изненада. Разказаха ни, че преди време те самите нищо не са разбирали от вино, пък камо ли от съчетаване на вино с храна. Дори често се предпочитали да „играят на сигурно” и да пият други напитки (например бира), понеже им се е случвало да прецакат вкуса на не едно скъпо вино с неподходящ избор на храна. И така, докато не присъствали случайно на дегустация, в които буквално открили топлата вода и разбрали, че да консумираш вино с подходящата за него храна  е върховна наслада или, цитирам, „просто уау!”.

DSCF9532

Разглеждаме www.bottlecheese.com и концепцията на предлаганите кутии ни прозвуча доста интересно:

 1. Получаваш кутия. Всеки месец получаваш кутия с вино, препоръчано от сомелиер, съчетано в подходяща комбинация с трайна храна, при това безплатно до твоята врата.

2. Ново познание. Всеки месец кутията съдържа нова комбинация с различен вкус, за да опиташ нещо ново и да научиш как се съчетава всяко вино с различни храни.

3. Получаваш изненада. Всеки месец ти предлагат ново приключение, за да откриеш любимия си вкус и да създадеш свой „лист” от предпочитани вина.

4. Получаваш/правиш подарък. Можеш да се абонираш или да получиш/изпратиш еднократно подарък на любим човек.

Смятаме, че мотото на тримата от Bottle/Cheese би звучало нещо като „бъди любопитен, открий виното с нас” и единственото, което ние искаме в момента е да опитаме вкуса на някое тяхно предложение. Поръчай кутия и ти.

Комбинация на вино и храна: Йордан Кирилчев, сомелиер на България за 2014-а година.