Folie À Plusieurs е парфюмерия, която сътрудничи с артисти, за да открие различно тълкуване на начина, по който възприемаме дадена форма на изкуство. Заедно с Марк Бъкстън създават едно ново измерение в кино салона, което гостите носят със себе си и след това – проектът Le Cinema Olfactif, който доказва, че ароматът може да пренесе зрителя в конкретен момент от филма.

Роден в Англия и израснал близо до Хамбург, Марк Бъкстън има над 25 години опит в прецизното създаване на аромати, работил заедно с водещи парфюмерийни къщи и луксозни марки. Създател е и на първите аромати на Comme desGarçonс, с които се откроява като визионер във висшата парфюмерия.

Mark Buxton Portrait

По думите му, La Haine е спокоен и едновременно конфликтен аромат, проследяващ контурите на врата като студен остър нож с бучу сяра, метални кървави нотки и студени алдехиди. Всичко това се допълва от изгоряла гума, студени кедрови нотки, създаващи бетонен ефект, съчетан със смола от бреза, кожа и дафиново масло. Завършващ с аромата на студено влажно мазе с примес от атласки кедър, тъмен мускус и мъх, това е парфюм, който предразполага към съзерцание.

Подарете ново изживяване за сетивата си тази събота от 19 ч. в Дома на киното, а организаторите ще ви подарят 12 мл флакон от аромата, за да отнесете спомена за това у дома.