PRESS1

 Живеем в сложни времена. Това клише, едно от най-устойчивите изобщо, неусетно е добило ужасяващо реални измерения. Времената, на които често сме по-скоро зрители, са меко казано сложни. Те са толкова сложни, че е невъзможно да си представим продължението, без все по-наложителното натискане на бутона за рестартиране.. Работата на артистите е по-различна – те предлагат на потъналите в блатистото пространство, наречено „всеки ден“, човеци едно своеобразно огледало. Точно това прави и първата съвместна изложба-инсталация на Мина Колева и Любомир Игнатов.

PRESS2

 

 

Работата им по проекта „Ново начало“ черпи щедро в тази тяхна любов – той представлява артистичен прочит на две паралелни бъдещи реалности, чрез комбинация от фотография, архитектура, дизайн и арт инсталация. Мащабната инсталация в Кредо Бонум ще създаде интерактивно преживяване за посетителите, като за целта на втората алтернативна вселена в средата на пространството ще бъде разположен специален контейнер, в който посетителят ще има възможността да преживее активно ужаса на постапокалиптичния свят.

Проектът „Ново начало“ е резултат от двугодишна работа, в която участва мащабен екип – двамата автори си партнират с писател, социолог, програмист, дизайнер, флорист, инженер, звукаркниговезец.