Първата по рода си зала за катерене в страната отваря врати на 20 април в модерна сграда в Sofia Tech Park, където се помещава и главният офис на компанията. Сградата е по проект на архитектурното студио MARS по концепция на арх. Невил Марс и архитектурен и интериорен проект на Walltopia.

_MG_2594_

Благодарение на многобройните иновации и модерното си изпълнение, Walltopia разпространява катеренето като забавен и интересен спорт и успява да привлече бързо нови хора, които нямат опит в този вид занимание, сред които много семейства и деца.

Разполага с 1500 кв. м катеруема площ и над 150 маршрута, в които да изпитате уменията си. Несъмнено най-модерната зала за катерене в София, където маршрутите се задават от мобилното приложение E-Walls, а хватките светят с LED светлини, очертавайки посоката. Пространството е разделено на три атриума като най-високата стена е 19 м. Могат да се похвалят и със специалната настилка one more life, разработена от компанията, която позволява падане от 17 м височина без фатални наранявания. Отскоро има и тренировъчна зона с няколко малки стени, лостове и тренажор, където предстои да се обособи и кът за йога.

Голямо внимание се обръща и на начинаещите в спорта със системата от самоосигуряващи устройства auto-belay, даващи възможността да се пробват различни видове хватки от  катеренето самостоятелно и със собствено темпо.

Работното време е изключително удобно, за да направите тренировката си преди или след работа – през седмицата от 7 до 11 вечерта, а уикендите от 10 до 10. Намира се на бул. Цариградско шосе 111 В.