Старата госпожа отваря буквално преди няколко дни и бързаме да споделим, че може да е стара, но с отличен вкус и отношение. Най-вече се радваме за всекидневния брънч с яйца Бенедикт, бухтички по семейна рецепта, домашна баница, бъркани яйца и мюсли с плодове. Имайте предвид, че макар и да е всеки ден, можете да си поръчвате от тези вкусотии от 8 сутринта до 4 следобяд.

_MG_6749_

 

Трима приятели стоят зад симпатичното ресторантче, посветено на бързи, вкусни и красиво приготвени ястия от България и цял свят. И тримата обожават храната и пътуванията, откъдето идва и вдъхновението за рецепти като кубински сандвич с дърпано свинско или с пиле и манго с  кимчи сос. Мястото неслучайно е на самооблужване, което бързо ни става ясно от приветливата дъска отвън с весел надпис: „Старата госпожа е прекалено стара, заповядайте на бара!“. Прекрасното лого е дело на Венци от 140 идеи, а за интериора са допринесли и любимите ни Cactus Lab.

Стараят се да предлагат качествени продукти без комромис от храната до кафето и останалите питиета. Лежерната и приятелска атмосфера предразполага за закуска преди работа с кафе от специално приготвения за мястото бленд от Дъбов и лимонада с домашен сироп от смокини, малини или ягоди. Вечерята е по-лека с няколко вида салати, брускети, плата с френски сирена и испански хамон, придружена от някои от домашните свежи коктейли, сред които джин със смокини и дайкири с круши. А за специалните картофи на госпожата са се погрижили да има достатъчно български и немски крафт бири.

_MG_6806_

Старата госпожа се намира на ул. Оборище 18,  работи всеки ден от 8 сутринта до 10 вечерта.