Любимата ни дестинация за чиста козметика с натурални съставки Шипка от тази седмица се грижи още по-цялостно за кожата, тялото и доброто ни психическо, емоционално и физическо равновесие. Новото им пространство е сгушено в тих двор точно зад тяхното магазинче на ул. Асен Златаров и се фокусира върху различни терапии за лице, масажи, индивидуални и групови практики и консултации, свързани със себепознаването и вътрешната хармония.

IMG_3668_
IMG_3672_

Името игриво загатва, че тук обичат тишината, онази тишина, в която оставаш сам с мислите си, чуваш тялото си и се отделяш от ежедневните проблеми, било то и само за час. Първото нещо, което ще забележите освен спокойствието, което носи пространството, са ароматите. Екипът на Ш-ш-ш! много държи на тях и винаги има включена арома лампа по време на процедурите. Можете сами да изберете ароматните масла, които да усещате в стаята. Комбинациите помежду им или така наречените ‘ароматни синергии’ подпомагат засилването на отделните им свойства и подчертават индивидуалните им ефекти. Можете да си изберете от различни блендове масла – за дълбока релаксация, за добра концентрация или пък за събуждане на сетивата. Ако сте леко скептични по природа, пробвайте комбинацията от ароматни масла за повече оптимизъм. Синергията от етерични масла се разтваря във въздуха като пречиства не само него, но и организма ни, тъй като има антибактериални и антивирусни свойства. Освен действието на маслата върху имунната и дихателната система, самият аромат влияе и върху нервната система и може да променя емоциите ни.

_MG_3768_

Събрали са ведри, усмихнати и спокойни професионалисти с опит, на които имат доверие и които биха искали да имат до себе си. Наричат ги „посредници между вътрешния и външния ни свят”. Една от тях е Яна, чийто заразителен ентусиазъм и усмивка няма как да не сте срещнали, ако сте минавали през Шипка. Тя ни разказва за една от най-интересните терапии за лице, които предлагат, а именно древната китайска техника Гуа Ша. Тя използва пластини от нефритни камъни, с които се работи по точките на лицето и се стимулират конкретни зони. Чрез тази пасивна гимнастика кожата се провокира да работи и да се самовъзстановява по-бързо, подобрявайки кръвообращението, колагена и еластина, което води до почистване, релаксиране и избистряне на тена. Наричат Гуа Ша „източният ботокс” и в края на процедурата в зависимост от типа кожа може да има леко опъване. Няма противопоказания и странични ефекти, подобрява състоянието при акне и има противобръчков ефект.

Външните фактори, шумът и стресът се отразяват както върху кожата ни, така и върху цялото тяло. В Ш-ш-ш! се стараят да намират баланс и хармония между това да си градски човек и в същото време да имаш цялостен подход към самия себе си и собствените си нужди, затова събират редица ритуали и практики за тялото. Класически и релаксиращ масаж за редуциране на стреса, рефлексотерапия, медицатия и срещи с нутриционист. Нещо интересно, което да опитате е лечебният Тай масаж. При него се работи върху дюшек на земята, който те обгръща като облак. С медитативен старт, подбрана музика и аромати, пасивната гимнастика и стречинг при масажа ти позволяват да достигнеш пределите на движенията си, които иначе не би могъл да направиш сам. 

_MG_3600_

Предлагат още и индивидуални срещи с психолози, един от които е специалист в работата с родители и деца. Обръща се внимание на жената като майка и взаимоотношенията й с детето. Като алтернативен подход към темата добавят и коучинг за възстановяване на вътрешния баланс, който е свързан с разчитане на натална карта, създаване на психопрофил според нея и медитативни визуализации. 

IMG_3647_
IMG_3613_

Ш-ш-ш! се намира на ул. Асен Златаров 23, а час за процедура можете да си запишете на 889 59 11 22 или на help@shipka.bg, където ще ви консултират в избора на подходящата терапия според нуждите ви.