В Percolate Coffees ще намерите specialty кафе от подбрани сортове, идващи от различни краища на света, но прецизно изпечени в България. Брандът грабва вниманието ни още през април, когато направиха pop up магазин за кафе през един от уикендите. Интересът на посетителите ги окуражава да отворят собствено място, което сега ни приветства с уютен минималистичен интериор.

Освен стандартните еспресо, капучино и лате, тук можете да си поръчате и филтрирано кафе или flat white. Към него можете да добавите ядково мляко – чудесна алтернатива, която виждаме на все повече места из града. Започват с няколко вида кафе, като в момента са се концентрирали върху три – Куба, Уганда и Бразилия. Макар фокусът да е върху кафето, тук можете да изпиете и чаша топъл чай, който идва тъкмо навреме за студените дни. Поднасят го в кокетна каничка, а можете да си вземете и насипен за вкъщи. Помислили са и за малки удоволствия под формата на мъфини и внимателно опаковани бисквитки – овесени или с шоколад.

_MG_2515_

Да изпиеш чаша кафе или чай в компанията на Илонка и Тез – чаровната двойка, която стои зад Percolate Coffees, е истинско удоволствие. Тез живее в България от доста години и с интерес разказва за любимите си места в София. Впечатлен е от малките артизански пекарни за кафе, които има в страната и от това, че българите наистина обичат по-силния вкус на кафето. Разкрива ни също, че България заема 25-то място по консумация на кафе в света. Нищо чудно, че новите места, посветени на кафето, веднага грабват интереса. Тез е и главната движеща сила в откриването и селектирането на специалните сортове кафе, с които работят. Илонка пък се е отдала изцяло на грижата за клиентите, така че те да получат едно чудесно и спокойно кафе преживяване в Percolate Coffees. И двамата с усмивка ще ви разкажат за различните видове кафе и техните специфични вкусове, както и как най-добре да си го приготвите сутрин.

През последните години клиентите започват все повече да се интересуват от това какво консумират, откъде идват храната и напитките, какво точно е използвано за приготвянето им. От Percolate Coffees искат да подпомогнат развитието на кафе културата в България, внасяйки нов поглед, вкусове и идеи. Планират лекции и работилници, с които да запознават и образоват хората за различните сортове кафе и вкусовите му качества, начина на производство и приготвянето му. А ние пък с нетърпение очакваме новите продукти, с които мислят да допълнят кафето – като специални bean to bar шоколади от Испания.

_MG_2482_

Percolate Coffees се намира на ул. Проф. Асен Златаров 19 с работно време от 7.30 до 19 ч. през седмицата и от 9 до 19 ч. през уикенда.