На ъгъла с ул. Вълкович днес отваря врати едно ново място с обещаващо бъдеще. Защо обещаващо? Защото зад него стоят Андре Токев и дъщеря му Елиза. Срещата на двете генерации е обозначена още с името – Old is New, или една класическа основа, пречупена през нова гледна точка.

DSCF2355

Логото пясъчен часовник, илюстрира идеята, че това е място, където времето не съществува – ресторант, бар, галерия, театър – където да идваш, да твориш и да се забавляваш.

DSCF2342

Всичко в Old is New е реставрирано като стария бар на бабата на Елиза например, пристигнал чак от Германия и възстановен от дърводелеца Пепи от с. Петърч, помогнал за много от детайлите тук. Много от интериорните решения започват нов живот, извадени буквално от кофите за боклук. „Old is New няма претенцията за интериорен дизайн по учебник, но е сглобено с много любов“, казва Елиза. На входа ни посрещат портрети на всички нейни приятели, помогнали с идеи и вдъхновение за реализацията на проекта.

Old is New гарантира уютния ни престой с две основни помещения – природната зала, или стаята на Hendrick’s Gin, и стрийт залата, под патронажа на Sailor Jerry, където татуистът Емануил Сергиев се развихря по пейките и масите, а Елиза предизвиква родните стрийт артисти да изрисуват цялото помещение.

DSCF2333
DSCF2332

Колкото до храната, тя ще е лесна, бърза, много вкусна и интересно поднесена. Менюто включва улични класики като хот дог, бургери, бурито, пречупени през призмата на шеф Токев, но не бива да подминаваме и десертите, за които ще се грижи Алекс Иванчев.

DSCF2347

Old is New те очаква всеки ден на ул. Ангел Кънчев 18 от 11 ч. до полунощ.