IMG_2690_

Може би неведнъж сте минавали покрай мултифункционалния им офис на ул. Шейново, впечатлявайки се от уютното и артистично изглеждащо пространство. Проектите, по които работи пр агенцията, естествено я отвеждат към създаването на кът за детски умни игри, забавен мърчандайз и книги.

 

Игрите са внимателно подбрани, така че да обхващат широка гама от теми. Това дава чудесно начало за дискусия върху всевъзможни аспекти от живота, които детето тепърва открива. Скучните лекции за биология и физика са отдавна забравени и на тяхно място идват плюшени играчки, представляващи различните клетки на тялото и дървени макети, които оживяват и се движат. Предоставя се възможност на децата да опознаят света от забавната му страна, като те дори могат да се учат да готвят с храна за космонавти, увити топличко с космическо одеяло.

 

Част от продуктите са с артистична насоченост и развиват креативността, други са кинетични и инженерни, съобразени с типа дете. Зад всяка игра се крие логика, която едновременно грабва вниманието на децата и неусетно развива познанията им в дадена сфера. Родителите, разбира се, са на място, за да надграждат полезната информация.

IMG_2742_
IMG_2748_

 

При селекцията избират да работят с фирми, които имат история и специално отношение към игрите и децата. Държат да са качествено изработени, интересни и занимателни, да покриват различни сфери и не на последно място да привличат децата визуално, защото това разширява познанията в цвят и материя.

 

Самото пространство естествено среща обитателите му с много нови съмишленици. Философията им за по-устойчив живот и намаляване на прекалената консумация се отразява както в работата им, така и в интериора и игрите, които предлагат. Копнеят и работят към естествено изграждане на дейно културно общество, където да споделят и развиват безкрайните си идеи с други отворени към света хора. Заинтригуват ни с бъдещите си плановете за интересни събития и детски работилници, с които искат да внесат промяна и да раздвижат средата, започвайки диалог на интересни теми и с още по-интересни събеседници.

IMG_2729_

 

Octopus се намира на ул. Шейново 4Б с работно време от 10 до 7 ч. от понеделник до петък. Цените варират между 10 и 60 лева.