_MG_7702-2

Mosaik Comfort Food носи лежерното усещане на френско бистро, предразполагащо към дълги приятелски вечери, в които можем да се поглезим с отлично приготвена и също толкова добре поднесена храна, без това да е съпроводено от излишни претенции. Комфортът идва не само от храната, но и от цялостната атмосфера и уютния интериор, в който са силно заложени функционалността и изчистеният дизайн. Пространството е променено значително в сравнение с предишните няколко обитатели и изненадва с повече светлина и простор, а стилизираният цветен витраж, напомнящ мозайка, е закачлив акцент в тон с името и логото. Вторият етаж разкрива гледка към остъклената кухня, където можете да наблюдавате готвачите във вихъра им.

Менюто е кратко, съобразено със сезонното разнообразие от продукти и представлява интересна мозайка от свежи салати, плата от сушени меса и сирена, предястия тип тапас, основни ястия и три десерта. Всичко това се допълва от отлично подбрана винена листа и също толкова разнообразен списък с крафт бири. Именно по-креативната и миниатюрна храна като мус от авокадо, мариновано филе от скумрия с портокал и соев сос или стек „Тартар“ ни карат да имаме чувството, че времето тук сякаш спира и можем да се наслаждаваме на храната, без да бързаме.
Ако минавате за обяд, всеки ден има и две обедни предложения – супа и основно ястие.

_MG_7642-2
_MG_7693

Фокусът е върху продуктите и комбинациите, които изтъкват техните най-добри вкусови качества и нюанси. Избират малки ферми и местни производители и участват активно в целия процес, така че да могат да проследят пътя на един продукт от самото му начало до използването му в някоя от рецептите. Хлябът и сиренето пък са приготвени специално на място.

Mosaik се намира на ул. Оборище 18, с работно време от 12 до 22.30 ч. и почивен ден в неделя.