Модерният вид с хипстър усещане се оказва, че плаши кварталните баби да посетят новия смесен магазин, но пък в асортимента му влизат всякакви продукти включително лютеница, пикантни кисели краставички, зехтин и мед, като идеята е да има за всеки по нещо. Разнообразието от плодове и зеленчуци е доста скромно, но предлага най-необходимото, а от Министерството се стремят да се снабдяват с продуктите от по-малки производители и приятели. Сред по-интересните находки тук са кокосов чипс, безглутенова паста, сурови барчета, здравословни бисквитки и крекери и дори билкови хранителни добавки по рецепти на Аюрведа.

Освен пресните плодове и зеленчуци тук на почит са фрешовете и смутитата, които са любимци на вече редовните посетители. Фрешовете идват в три размера и са на съвсем прилични цени. На черната дъската са обявени няколко вида смутита, между които има с авокадо и семена, а блендът от овесени ядки, мляко, ябълки и мед пък е чудесна опция за закуска. Вариантите се сменят според вдъхновението и идеите на персонала зад бара, а млякото може да бъде заменено със соево по желание на клиента. Ако си имате любимо смути, което нямате време да приготвите вкъщи, или пък просто искате да експериментирате с нова комбинация, тук с удоволствие ще ви забъркат едно по ваш вкус и рецепта. Домашен студен чай, лимонада с мента и мед, както и еспресо и капучино допълват менюто и създават основните необходими елементи за преодоляването на един натоварен работен ден.

Интериорът е решен в ретро стил. Мебелите са подбрани от близкия антикварен магазин (или по-точно подземен базар), намиращ се в църквата Света Параскева и грижливо реставрирани от собствениците на Министерството. Свежите цветя и рустик елементите допълват усещането, че сякаш току-що си влязъл в уютната къща на баба.

Министерство на зеленчуците се намира на ул. Екзарх Йосиф 44, с работно време от 9 до 19 ч. през седмицата, от 10 до 18 ч. в събота и почивен ден в неделя.