С огромно щастие откриваме очарователното магазинче в Оборище, където можем да се насладим на всякакви френски вкусотии, интересно вино, ръчно правени свещи, дори мебели. Зорница и Марко Стойчеви, които може би познавате от Zornitsa Family Estate, обожават да пътуват и да намират качествени продукти с лично отношение. Така се заражда и идеята за малкото кьоше, където главната им цел е да споделят откритията си и да предлагат неща, които не можеш да намериш на друго място в България.

_MG_2689_

Още с влизането усещаме любовта на собствениците към Франция с многобройните френски продукти по рафтовете и лежерните шансони, които ни посрещат. Пренасяме се в Южна Франция с Comtesse du Barry, славещ се със 110-годишно производство на Фоа гра, където всичко е изпипано до най-малкия детайл. Продължаваме с богата селекция интересни вина от Тоскана, Австрия, Америка и разбира се, Франция. Но колкото и да обичаме хапването, особено във Франция, най-интересният продукт несъмнено е иновативният инструмент за наливане на вино Coravin. Изключително лесен за използване и компактен, той позволява да си налееш вино, без то да се излага на оксидация, все едно бутилката никога не е отваряна.

Освен храна и вино, на втория етаж откриваме всякакви предмети за дома, сред които и ръчно правените свещи от леярната Cire trudon. Предлагат се в по-класически вариант в стъклена опаковка, както и под формата на бюстове на различни влиятелни личности от френското минало като Наполеон и Мария Антоанета. Прави им компания семейният бранд Acqua dell’Elba, който предлага неповторими аромати за помещения и парфюми с безупречен дизайн. Неговата мисия е да създаде аромат, който те пренася на острова и ти помага да повториш цялостното изживяване.

IMG_2695_

Освен да набавиш необходимите продукти за една истинска гурме вечеря, можеш и да се насладиш на чаша прекрасно вино на масичките пред Le Petit Quché всеки ден от 10 до 21 ч. на ул. Оборище 16.