Koncept е организиран в три независими и същевременно концептуално свързани помежду си зони – клуб, магазин с български брандове и бар с 20 вида крафт бира. Срещаме се с Вероника и Ян, част от екипа зад Koncept, които ни разказват откъде тръгва идеята. И двамата са категорични, че именно музиката е събрала през годините цялата банда от ентусиасти, които стоят зад новото пространство. Професионалисти в творческата сфера с разнообразен бекграуд и сходни интереси, които обединяват усилия и в резултат на непрекъснатия им обмен на идеи се появява Koncept. Ян споделя, че Koncept е най-вече платформа за изкуство, която е отворена към нови колаборации и вълнуващи артисти, с които да създават страхотни събития. Щастливи са да се запознаят с нови хора със сходни разбирания и добри идеи, които да осъществят заедно и да развиват средата в София. Вероника пък допълва, че това е “живо място, което непрекъснато се променя и развива, в което се раждат идеи”.

_VHG5324

Първоначалната идея започва с музиката, тя е приоритет за новото място, което е точното допълнение към нарастващия културен живот в София особено в музикален аспект. Правят силна заявка с първото си парти, на което канят Levon Vincent, а освен това могат да се похвалят и с жестока звукова система. Нямаме търпение да видим другите артисти, които ще ни покажат, а освен партита от септемри ни очаква пълна програма с интересни изложби, лекции, работилници и базари.

Другото важно звено е барът за наливна бира на Бял Щърк. 20 вида крафт бири със специални рецепти, идващи от различни краища на света. Някои от рецептите са изключително стари, а такова разнообразие от вкусове и аромати наливна бира трудно можете да намерите на друго място в България. Съхраняват ги благодарение на специална технология, която поддържа правилната температура, така че всички автентични вкусови качества да се запазят. Освен че работи по време на партитата, барът е чудесен вариант за по бира с приятели след работа.

Не на последно място, преживяването се допълва от концептуален магазин за селектирани дрехи, аксесоари и декорация за дома, изцяло от български  независими  брандове, а идеята е да ги покажат и популяризират в добре курирано пространство. Държат да подберат брандове, които имат отношение към качествената изработка и материи, като всеки един от дизайнерите е различен от останалите и е най-добър в това, което прави. Предпочитат да имат по-малка селекция от продукти, но да отговарят на усещането и разбиранията им и да не се налага да правят компромиси. Можете да откриете They Are, Lame God, 05 Studio, FREKL, Jar & Jam, Krasen Troanski, NOKS, Nikolay Bozhilov, Shona, Shirtwise.

_VHG5361

Вероника разказва, че точно с правилния подбор музиката, ивентите и продуктите в магазина искат да създадат една аудитория, която е тяхната си. Целят да привлекат публика от мислещи, търсещи нови изживявания и ценители на творчеството хора. А това, което предлагат е забавление, непринудено настроение и лежерна атмосфера, социални и бизнес контакти и най-важното храна за сетивата.

Кoncept се  намира  на  бул.  Никола  Вапцаров  6  и  през  лятото  е  с  работно  време  от вторник до петък от 17:00 до 22:00, събота и неделя от 14:00 до 22:00.