КО-ОП отвори врати още миналата година като галерия, в която вече видяхме доста интересни изложби и събития. През това време успяха да създадат и коуъркинг, специално насочен към събирането на общност от креативни хора, които не просто да споделят офис, а да си бъдат взаимно полезни и да създават нови неща заедно. Както с всички добри проекти и тук мястото само си намира подходящите хора в подходящото време. Замислено първоначално само като галерия, пространството се оказва достатъчно голямо, така че да даде поле за разнообразни арт експерименти. Създаден от малък екип ентусизариани хора, които вярват, че изкуството ще ни спаси, КО-ОП съвсем естествено се развива, така че коуъркинг пространството да бъде посветено именно на фрилансъри, които споделят сходни идеи, разбирания и интереси в сферата  на  изкуството и дизайна. Хора от творческите индустрии са добре дошли да работят заедно и да обменят идеи било то за медии, реклама, архитектура, дизайн, мода, изкуство, кино или фотография. Искат да създадат място, което да “улесни индивидуалния и професионален растеж чрез сътрудничество и вдъхновение.” Ние пък вярваме, че на София определено й трябват повече такива места, които да подхващат диалог и да стимулират колаборации в креативната сфера.

_DSF3694

Мястото е замислено, така че да подпомага и окуражава работата на хора с непрестанно развиващи се идеи. Всичко необходимо за удобството в работния процес е взето под внимание, а добавената стойност идва под формата на множество вътрешни и външни събития с цел неформален нетуъркинг, прожекции, изложби, консултиране и социален аспект, даващ  добър work-life баланс и усещането, че си в свои води и сред приятели, а не просто колеги. 

_DSF3674
_DSF3675

КО-ОП coworking разполага с 23 индивидуални работни места, които са подходящи както за хора, които работят на свободна практика, така и за малки компании. Предлагат и офис, който може да се използва от 4 човека, конферентна зала, телефонна кабина, канцеларски материали и офис косумативи. Добрата новина за работохолиците и тези, които обичат да си поспиват до късно е, че коуъркингът е отворен 24/7, а пък и кафето е на разположение безплатно. Освен това има добре оборудвана кухня, душ и шкафчета. Съседи на КО-ОП са Ракета и Спутник , което прави коктейлите след работа задължителен момент от деня. Паркът е на две крачки разстояние, а от коуъркинга можеш да вземеш назаем електрически скутер, с който да се разходиш, когато работата пред монитора ти дойде в повече или дори да отскочиш по задачи из града

_DSF3680
_DSF3679

Утре по случай откриването на новото пространство ни черпят с лежерно парти, което ще направи съботния следобед в града много по-приятен. Започва в 16ч. със студени напитки, добра компания и също толкова добра музика от Niki Phoenix и Dj Clipper от Disco Comrades.

_DSF3666

КО-ОП coworking се намира на бул. Янко Сакъзов 17.

Галерията работи от 12ч. до 20ч. всеки ден без понеделник, а коуъркингът е отворен 24/7 за членове.